El Govern culpa “l’avarícia de les empreses” del preu de la llum

L'executiu català estudia mesures per per combatre els preus "vergonyants"

El Govern estudiarà mesures legals per combatre el preu de la llum que considera “vergonyants”, per part de les companyies elèctriques. La portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, ha assenyalat que “cal lluitar contra l’avarícia” de les empreses. Plaja explica que aquesta és la manera de poder “protegir a la ciutadania”, per tal que tothom pugui tenir accés a “un bé essencial”. La portaveu del Govern ha reblat que el que cal és “trobar alternatives” a un mercat de l’energia que, remarca, “s’ha mostrat del tot ineficient” . “La situació ens obliga a estudiar les mesures legals a través dels òrgans pertinents davant d’aquest abús”, ha assenyalat Plaja.

La portaveu ha reconegut que ara mateix és una “forma d’estudi” per veure quines possibilitats hi ha per fer front al preu de la llum. Aquest ha estat un dels temes que s’ha posat a sobre la taula en la reunió de treball que està fent l’executiu de Pere Aragonès a la Vall d’en Bas on, a més del president i el vicepresident, hi assisteixen els consellers i els directors generals dels departaments.

Comentaris

  Un de pas 04/09/2021 3:35 pm
  Limitant en nombre els càrrecs delegats a les elèctriques, i ajustant una mica les previsions de consum i els marges raonables, ja no entrarien les centrals de pic ditxoses. Algú pot raonar el preu amb el consum, jo no. A l'estiu del covid, amb unes temperatures normals, primavera raonable, activitat industrial baixa, insolació bona... I fem rècords de preu històrics fins hi tot en cap de setmana, això és producte de mala gestió acumulada. Fins que no siem independents, aquest govern no tindrà cap capacitat d'incidència en el preu de l'energia. (Potser sí a la generació...) Salut i República Catalana
  Català 04/09/2021 3:52 pm
  El que passa es que s'han de pagar a en Florentino els millions que va perdre amb el dipósit de gas de la costa de Castelló. Res més.
   Un de pas 04/09/2021 4:15 pm
   O sia, que a més de la llum pujarà també la factura del gas... Marxem ja, que fem molt tard. Salut i República Catalana
   Un de pas 04/09/2021 4:22 pm
   Doncs que ho posin a nom de patrimonio del estado, y ho pagui l'emerit o el seu hereu, que en va ser comissionista. Salut i República Catalana
  Ferran 04/09/2021 4:10 pm
  Son precios SODOMIZANTES, y dejaros de cuentos....
  fart de paraules buides 04/09/2021 4:23 pm
  Hem de mantenir ex-ministres, ex-politics, ex-babosos de diferents partits que TOTS estan fent d'assesors ? de endesa o gas natural. O sigui una colla de xupopters cinics que viuen a costa nostre. Fins que no es tregui tota aquesta xusma, ja podeu anar plorant i buscant justificacions a la fra.
  Un med 04/09/2021 4:49 pm
  Completament D'Acord a mes es te d'afegir la despesa dels endolls politics
  Vergonya de traïdors 04/09/2021 6:34 pm
  És el que passa al gestionar una colònia. Fas el que diu l'amo, i punt. Cobreu per fer veure que feu. Si no lluiteu per la independència, plegueu.
  ERC sempre robant nomines publiques 04/09/2021 9:46 pm
  Si la generalitat de Catalunya tanques els aires condicionats pels privilegiats funcionaris i politiquillos el preu seria de la meitat. La generalitat ens roba, ferrovials ens roben
  Teix 05/09/2021 8:20 am
  Temps era temps que no calia que els Molt Honorables encapçalessin un parell de desfilades, a peu canviat, cada setmana. Victoria P encara no sap que l’avarícia de les empreses és com una “obligació” de l’empresa i que no es pot protegir la ciutadania lluitant contra ella sinó contra la permissivitat dels governs, inclosa la l’avarícia UE, que no sols no els fixen uns límits legals sinó que les la estimulen i afavoreixen, l’avarícia.

Nou comentari