El Govern convoca els partits aquest dilluns per preparar la Comissió Bilateral

Hi participaran Pere Aragonès, Elsa Artadi i Ernest Maragall i representants de totes les formacions amb representació parlamentària menys la CUP

 

 

El Govern ha convocat per aquest dilluns a les 10 del matí als portaveus parlamentaris de tots els grups amb representació a la cambra catalana, amb l’objectiu de preparar la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que se celebrarà el proper dimecres, dia 1 d’agost. Segons la convocatòria feta per l’executiu de Quim Torra, el govern català proposa que l’objectiu de la trobada de dilluns sigui “compartir i debatre l’ordre del dia” de la Comissió. Els portaveus que han estat citats per a aquesta reunió són Francesc de Dalmases (JxCAT), Anna Caula (ERC), Laura Vílchez (Cs), Eva Granados (PSC), Jèssica Albiach (Comuns) i Santi Rodríguez (PP). Pel que fa a la CUP, no està previst que hi assisteixi cap representant.

 

El govern de la Generalitat estarà representat pel conseller d’Acció Exterior i Relacions Institucionals, Ernest Maragall; el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; i la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Elsa Artadi. A més, i també en representació del govern de Catalunya, hi haurà el delegat a Madrid, Ferran Mascarell, la secretària general d’Acció Exterior, Mercè Salvat, i el director general de Relacions Institucionals, Aleix Villatoro. L’ordre del dia de la Comissió Bilateral de dimecres ja està tancat, pactat entre els governs català i espanyol, té 13 punts i inclou punts referents a la cooperació entre administracions, les inversions pendents i les lleis catalanes que han estat suspeses pel Tribunal Constitucional a instàncies del passat govern de Mariano Rajoy.

 

L’executiu català també té la intenció de parlar sobre qüestions relatives als drets i les llibertats dels catalans i a les seves “vies de participació democràtiques”, que són les fórmules retòriques que han estat escollides per referir-se a l’existència de presos polítics a l’estat espanyol i a la reivindicació d’un referèndum d’autodeterminació pactat i vinculant per a Catalunya. Durant la Comissió, Ernest Maragall serà el líder de la delegació catalana mentre que, per la part espanyola, l’encarregada de pilotar-la serà la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet.

Nou comentari