El Govern continua buscant la fórmula per allargar el toc de queda

Budó no avança cap escenari d'aixecament de mesures de cara a dilluns "per no especular"

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que el l’Executiu continua buscant la fórmula legal que permeti mantenir el toc de queda a partir del 9 de maig en el cas que l’estat d’alarma decaigui a partir d’aquella data. Budó ha manfiestat que el Govern està valornat els “mecanismes” per dotar-se “del marc normatiu” que li permeti obligar la ciutadania a romandre a casa seva en horari nocturn. La portaveu ha recordat que un cop l’estat d’alarma decaigui caldrà que el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) resolgui les mesures plantejades pel Govern, en cas que afectin drets fonamentals, i que per això el tribunal disposarà de tres dies. Una de les possibilitats que explora el Govern és reformar el decret 27/2020 que va permetre l’any passat establir mesures de confinaments a l’estiu en set municipis del Segrià que van patir un brot de Covid-19.

Budó ha reconegut que el toc de queda causa uns perjudicis i efectes negatius, sobretot a determinats sectors, però ha estimat qu eera una mesura “necessària” que “a cap govern li agrada prendre”. La portaveu ha insistit que “encara estem en una pandèmia devastadora” i que “hi ha molta gent a les UCIs”. Budó s’ha mostrat “conscient” de les pèrdues econòmiques que ha originat la mesura però ha dit que el Govern ha anat acompanyant amb ajudes.

Pel que fa a noves mesures a partir de dilluns, Budó no ha volgut avançar cap escenari “per no especular” i ha dit que el Procicat decidirà aquesta setmana en funció de l’evolució de les dades epidemiològiques.

Comentaris

  Ódub M. 27/04/2021 8:49 pm
  El que Soros mani, que per això estan. Que ells saben que si no obeeixen, perdran la menjadora. La independentista Vergés, que treballa per a Soros i té de cap a l'altesa reial i al genocida dels Balcans, ens ho podria explicar tot plegat. El fet que parlin d'un toc de queda absolutament il·legal, innecessari i injustificat, demostra a qui obeeixen. Si encara penseu que això va d'un virus, és que no heu entès 'l'atemptat terrorista' de les Torres Bessones. En un any ha mort el 0,003% de la població mundial per la terrible plandèmia. I aquest 0,003% sense autòpsies que, com comprovareu a les beceroles d'epidemiologia, és el primer que s'ha de fer. Tracten els 'suposats' morts de la Covid com a infectats radiològics. Qualsevol forense sap que no hi ha cap perill a fer autòpsies, a no ser que es temin el que van descobrir Bacco i els metges italians, que el protocol de l'OMS era la causa de mort i que les vacunes de la grip, les que provocaven la tempesta de citoquines. Al Concert de Love of Lesbian, no hi va passar res, i res no hi hauria passat si ningú no hagués portat el morrió. La mascareta és el morrió de: mira, escolta i calla. Qui a aquestes altures no ho veu, que es vacuni. I tant de bo, que no veiem a Europa el que està passant a l'Índia amb la meravellosa vacuna salvadora de no-res. Això és una tirania, els polítics obeeixen perquè a més d'incapaços són curts i vividors. O potser no, i l'Aragonès ens portarà a la independència, com vol en Junqueras. Catalunya és morta i encara feu cas als seus assassins. Els pobles es mereixen el que tenen, no en tinc cap dubte. Per cert, aquest diari no diu res de la situació a l'Índia i, això no obstant, fa propaganda de les vacunes?
   Àlex 28/04/2021 1:21 pm
   Cal ésser molt indecent, poc suc i mala persona per a escriure un comentari lamentable com el d'Ódub.
   Al negacionista ridícul que fa joc almb els noms 28/04/2021 10:58 am
   Quina barra i quins collons, Ódub diu: "Al Concert de Love of Lesbian de Barcelona, no hi va passar res" (?!) que ho pregunti als assistents. Van haver de passar uns controls, enquesta i controlats mitjançant una aplicació, es van haver de fer proves de test d'antígens, van haver de portar mascareta, els van haver de fer un seguiment, els van haver de tornar de fer unes proves, eren solament 5.000 persones (la capacitat per a concerts és de 18.000 persones) abans i després havien desinfectat tot el Palau d'esports de St Jordi de Barcelona... No, no va passar-hi res. D'on no n'hi ha no en raja. N'hi ha que no entenen res, han de saber que és una pandèmia, encara que en alguns concerts "no hi passi res", fins que tot el planeta no estigui del tot lliure de la covid-19... malauradament hi "passaran coses" i "ens passaran coses",
    Dir-la grossa 28/04/2021 12:55 pm
    El negacionista que es fa dir "Budó" escrit a l'inrevés, no és més babau per què no s'entrena prou, feia dies que no llegia tantes poca-soltades juntes. Sembla mentida que hi hagi capsigranys capaços d'escriure tantes mentides i ximpleries. Solament un apunt, si hi ha encara imbècils que pensen que la mascareta no serveix per a res, que consultin les dades sobre la grip d'enguany... No cal afegir-hi res més.
    Ricard 28/04/2021 11:13 am
    És ridícul que els que es queixen sempre que estem "controlats", facin tants d'elogis de la prova-concert del Palau Sant Jordi, com bé diuen en un comentari varen passar un munt de coses entre elles tothom fou totalment controlat, abans i dies després del concert... Cal més serietat.
  JOSEP PAGÈS I CANALETA EL AVI CULER DE CARDEDEU 27/04/2021 7:42 pm
  ¡ " FARTS DEL TOC DE QUEDA " ! PEDRO SANCHES ..Termina con el YA .. De que serbeix tenir EL TOT DE QUEDA . Si se dejan fer FIESTAS ILEGALES O BOTELLONES .
  12
  104
  Respon
   Tocat de l'ala 28/04/2021 11:04 am
   ¿CoÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑo no lo havia pensao, de que sirven los hospitales si ya hay cementerios ?
  Gavanenc 27/04/2021 7:10 pm
  Portugal no depèn d'estats estrangers per a prendre les decisions que cregui més oportunes. La independència és una eina eficaç per a autogovernar-se les nacions amb autoestima, per això la fan servir més de 190 estats independents a tot el món. Desperteu-vos.
  LUCIANA IMOBERDORF 27/04/2021 4:12 pm
  CATALUNYA NO ES PAIS PARA JOVENES
  14
  186
  Respon
   Pia Exner 27/04/2021 7:05 pm
   El nostre país no és apte per a gent estúpida com tu.
   111
   27
   Respon
  Josep 27/04/2021 2:31 pm
  Quines ganes de tocar la pera! Al govern els agrada molt controlar la gent. Suposo que després de les 10 es contamina més oi? Colla de repressors!
  35
  209
  Respon
   Maria 27/04/2021 6:57 pm
   Això que escrius és populisme de pa sucat amb oli. Si una cosa no t'agrada li cerques una solució o una excusa estúpida i fàcil i en acabat restes tant ample. Que la resta de països europeus hagin aplicat encara més restriccions, no et diu res ? Qualsevol persona amb dos dits de front sap que una epidèmia s'escampa en concentracions de gent, per la qual cosa quantes menys n'hi hagi, durant tot el dia, millor i més petites siguin els grups de gent encara millor. És lògic que totes les concentracions de gent no essencials es suprimeixin (com congressos professionals etc) o minimitzin. Mi jugo un pèsol que el nostre país, on malauradament el turisme, i a sobre massificat, ocupa un percentatge exagerat dins de l'economia, això farà que trigarà més en desfer-se de la covid-19 que altres territoris del nostre entorn.

Nou comentari