El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern commemora el Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI+: “Sense igualtat, no hi ha llibertat”
  • CA

El Govern ha commemorat aquest dilluns el Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI+ a través d’una trobada amb les diverses entitats que representen el col·lectiu. El president del Govern, Pere Aragonès, els ha traslladat la voluntat de l’executiu de donar un “impuls” a les polítiques d’igualtat, per combatre totes les formes de discriminació i violència. “Sense igualtat, no hi ha llibertat”, ha assegurat. En aquest sentit, una de les eines clau és la nova conselleria d’Igualtat i Feminismes, que té com a objectiu garantir el dret de totes les persones de voler “ser i fer”. Així ho ha explicat la seva titular, Tània Verge, que també ha subratllat la importància de donar resposta a les reivindicacions “històriques” del col·lectiu.

L’acte s’ha celebrat al Palau de la Generalitat, on Aragonès, acompanyat de les conselleres d’Igualtat i Feminismes, i Drets Socials, Tània Verge i Violant Cervera, ha lamentat que la pandèmia no hagi permès celebrar el 28 de juny “tal com ens agradaria”.

El cap de l’executiu ha assenyalat que Catalunya necessita “una sacsejada” que permeti portar a terme una profunda transformació pel que fa a les polítiques d’igualtat. “Aquesta és la missió de la consellera Verge, amb el treball conjunt que es farà amb altres departaments”, ha insistit.

Aragonès ha recordat que l’objectiu passa per garantir un país “lliure” on tothom pugui “ser i estimar” qui vulgui, sense por a ser discriminat. Per això, ha afegit que cal “mirar-se al mirall” com a societat, així com “condemnar i treballar” perquè els actes violents no quedin impunes. Així, ha instat la resta d’institucions a lluitar de la mà de la societat civil. “Hem de ser autoexigents si volem transformar la societat”, ha afegit.

Pel que fa a la consellera Verge, durant la seva intervenció ha posat en valor “l’esforç” de totes aquelles persones que han lluitat per el ple assoliment dels drets del col·lectiu LGTBI, tot i que també ha admès que queda “molt camí per recórrer”. “Hem d’avançar fermament en l’enderrocament de les estructures de dominació, com l’heteropatriarcat, i promoure la transformació feminista del país”, ha apuntat.

Per això, ha recordat que cal tenir en compte les reivindicacions del moviment feminista, LGTBI i antiracista. “Volem garantir el dret de totes les persones, amb independència de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere”, ha subratllat, les lluites compartides ens fan més fortes”.

Paral·lelament, Verge ha explicat que recentment la conselleria ha presentat la seva primera campanya institucional, centrada en la pedagogia, per combatre estigmes i prejudicis. També ha aprofitat el discurs per mostrar el seu suport al col·lectiu trans, instant al govern espanyol i el Congrés a tirar endavant la llei, “respectant” les reivindicacions de les persones afectades. “No entenem una altra manera de viure que no passi per la igualtat”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa