El Govern commemora el 40è aniversari del retorn de Josep Tarradellas

L'Executiu nomena Montserrat Catalan i Benavent, directora de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià

El Govern ha acordat aquest matí commemorar al llarg de 2017 el 40è aniversari del retorn del president de la Generalitat Josep Tarradellas a Catalunya després de 38 anys d'exili a França. Així ho ha anunciat en roda de premsa la portaveu del Govern, Neus Munté, ha explicat que el retorn de Tarradellas "va suposar la recuperació de la institució de la Generalitat i l'autogovern com a país, i va ser un punt d'inflexió per a la recuperació de les llibertats a Catalunya, després de 40 anys de dictadura franquista". 

Amb l'objectiu de dur a terme aquesta commemoració, el Govern ha nomenat Montserrat Catalan i Benavent, directora de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, com a comissària dels actes que durant tot l'any se celebraran amb relació a aquesta efemèride. Catalan no rebrà cap retribució econòmica per aquest concepte, ha destacat el Govern. 


 

Actes destacats

 

Entre els actes programats destaca l'obertura de la commemoració del 40è aniversari del retorn del president Tarradellas, que se celebrarà el mes de març amb un acte institucional al Palau de la Generalitat que comptarà amb la participació dels historiadors Josep Maria Bricall i Jaume Sobrequés, que parlaran sobre la figura del president i el moment polític en què es produeix el seu retorn. El fill del president Tarradellas serà l'encarregat de glossar la seva vessant més personal.

D'altra banda, la Diputació de Barcelona presentarà el mes de juny una exposició sobre el president Tarradellas i el mateix mes el monestir de Poble acollirà un congrés sobre aquesta fita històrica. Finalment, el mes d'octubre el municipi de Cervelló retrà un acte de reconeixement a Tarradellas, fill d'aquesta localitat. 

Comentaris
Ramon
Quina emprenyada que tenia Raventós, arran l'anada de Tarradellas a Madrid. El Guti, capitost de l'altra esquerra sucursalista, va qualificar-la com "antidemocràcia". La Trinca, bufons d'ambdues òrbites polítiques sucursalistes, van dedicar-li una cançó que mutava "Honorable" en "Execrable", "Tarradellas" en "Corbatelles" i cloïa dient als espanyols que "ens deixin amb les quatre barres i que es quedin amb el barrut". Com odiaven Tarradellas, les esquerres sucursalistes. Sobretot el PSC.
Sobira
Del 75 cap avui n'ha canviat res seguim dins la dictadura de Franco i els borbons del pseudo estat espanyol l'única solució per alliberarnos d Espanya es una dui com una casa això es legal com votar els feixistes espanyols no mes diuen lo contrari i el que fan es a veure com es carreguen el procés siguem endevant i ho aconseguirem alliberarnos dels grillots que portem durant 300 anys per. Una Catalunya lliure d Espanya
Ramon
"Pseudo estat espanyol"? Pseudonació espanyola, per descomptat. Però... pseudoestat? Nontenc, Sobira.

envia el comentari