El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern aprova els primers contractes amb més indemnitzacions per als alts càrrecs
  • CA

Ja ha decidit. El govern català ha aprovat avui els primers contractes d’alts càrrecs, que tindran dret a indemnitzacions més altes que les de fins ara. Aquesta normativa pot afectar, prèvia autorització del Consell de Govern que presideix José Montilla, entre 125 i 150 alts càrrecs.

La portaveu de la Generalitat, Aurora Masip, ha explicat que els primers contractes en què s’aplicaran aquest canvis corresponen als màxims responsables de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).  Però la pròpia CCMA ha assegurat que la pròpia directora general de la corporació, Rosa Cullell, i el director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedes, no tenen cap contracte d’aquest tipus. Des de TV3 s’ha precisat que la nova directora, Mònica Terribas “no disposa d’un contracte blindat perquè hi va renunciar específicament”.

De sis a dotze mensualitats

La nova mesura es va publicar el passat divendres al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat) i, prèvia autorització del govern català, contempla que els alts càrrecs passin a cobrar de sis a dotze mensualitats sempre i quan se’ls extingeixi el contracte amb un preavís de sis mesos, i no de tres com fins ara.

Masip ha assegurat que amb aquesta decisió es s’intenta fugir de “blindatges encoberts”. La nova normativa és una modificació respecte a una normativa aprovada inicialment pel govern català que va presidir Pasqual Maragall.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa