El Govern aposta per “l’estabilitat” de l’Estat si hi ha “negociació i diàleg”

Artadi reclama al govern de Pedro Sánchez que "es vagi en el camí de resoldre la situació política que està pendent de resoldre's"

 

 

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, s’ha referit aquest dimarts al migdia a les relacions entre la Generalitat i el govern espanyol. En roda de premsa posterior al Consell Executiu, Artadi ha defensat que “el Govern sempre ha apostat pel diàleg” i ha celebrat “que ara el govern espanyol també ho faci”. En aquest sentit, ha assegurat que l’Executiu de Quim Torra advoca “per l’estabilitat de l’Estat espanyol sempre i quan es vagi en el camí de resoldre la situació política que està pendent de resoldre”, i ha insistit que “és evident que el govern espanyol ha respost a aquesta petició de diàleg”. Ha posat com a exemple la primera reunió de Pedro Sánchez amb Quim Torra, i que es traslladarà en una segona reunió a la tardor. En relació al rol dels diputats d’ERC i PDeCAT al Congrés dels Diputats, la portaveu del Govern s’ha mostrat contundent: “És diferent ara del que tenien amb Rajoy com a president”.

 

Puigdemont torna a Waterloo

 

Aquest dissabte el president Carles Puigdemont tornarà a Bèlgica, després que el jutge Pablo Llarena decidís retirar les euroordres contra ell i tots els altres polítics exiliats. “Des del Govern, els partits i el moviment independentista celebrem que Llarena hagi retirat l’euroordre i puguin viatjar per tota Europa”, ha dit Artadi, que ha explicat que dissabte es farà una trobada a Waterloo entre Puigdemont i membres de partits polítics i de la societat civil. “Es tracta d’una trobada emmarcada dins de la reivindicació i de la demostració que si ells poden viatjar de manera llliure per Europa, no té cap sentit la presó que pateixen altres membres del Govern i líders de la societat civil“, ha reivindicat la portaveu del Govern. 

Nou comentari