El Govern admet que hi pot haver “imprevistos” en la configuració de les meses

Peña-López assenyala que hi ha 2.000 persones que no han rebut resposta a les seves al·legacions per no ser membre d'una mesa

El director general de participació ciutadana i processos electorals, Ismael Peña-López, ha avançat que totes les meses electorals del 14-F ja tenen el mínim de tres membres però ha admès que hi poden haver “imprevistos”. En una entrevista a ‘Planta Baixa’ de TV3, Peña-López ha apuntat que hi ha 2.000 persones que no tenen resposta sobre les al·legacions que han presentat per no ser membres d’una mesa electoral. Tot i així, ha remarcat que hi ha unes 40.000 persones de recanvi per ocupar les places que quedin vacants. Per tant, encara que 2.000 persones no es presentessin diumenge als seus col·legis electorals, encara en sobrarien 38.000.

El director general ha insistit que segur que no s’ajornarà la proclamació dels resultats i que es donaran a conèixer el mateix diumenge, com és habitual. L’únic que pot passar, segons ha afegit, és que els resultats finals es coneguin més tard ja que s’hi ha de sumar el vot per correu i el recompte s’ha de fer amb guants com a mesura anti-covid. “La possibilitat de no donar dades i que hi hagi persones que votin dimarts és una possibilitat que ens sembla molt molt remota“, ha conclòs. 

I és que si alguna mesa electoral no es pot constituir abans de les 10h quedaria suspesa i els votants d’aquella mesa haurien de votar 48 hores després, dimarts. Segons Peña-López, si quedessin unes 10 meses per constituir es consideraria un “error estadístic” i no suposaria cap problema. Afectaria, segons els seus càlculs, a unes 10.000 persones que haurien de votar dimarts i els seus vots se sumarien al còmput del vot exterior, que sempre es comptabilitza després de la jornada electoral.

Comentaris

  fideli 12/02/2021 4:40 pm
  ja preparen la invalidació total...
  Observador 12/02/2021 3:39 pm
  Es veuen venir la pedregada, vaja.
  Observador 12/02/2021 3:39 pm
  Es veuen venir la pedregada, vaja.

Nou comentari