El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Front Republicà avisa que apostar pel diàleg porta a “negociacions estèrils”
  • CA

 

El Front Republicà (FR) ha mostrat aquest divendres la seva disconformitat amb l’aposta pel diàleg amb l’Estat que han fet els líders independentistes empresonats, Jordi Sánchez i Oriol Junqueras. FR ha considerat que les declaracions que han fet els dos presos polítics “tenen una enorme transcendència política” i han assenyalat que “renunciar a reconstruir l’acció conjunt al carrer és renunciar a fer servir l’única eina veritablement poderosa que tenim: la força de la gent mobilitzada massivament”. En aquest sentit, els d’Albano-Dante Fachin han advertit que l’Estat “no té por a uns quants diputats” i creuen que apostar-ho tot a una negociació “només pot portar a l’escenari pre-1-O, a negociacions estèrils, a taules que mai arriben i a promeses que mai es compleixen”. “Si no aturem ara les suposades negociacions que ens volen vendre no hi haurà República”, diu el comunicat.

 

FR ha expressat en un comunicat que no es nega a negociar, però des de la fortalesa que atorga “la gent”. “Apostar pel diàleg sense 2,5 milions de persones al carrer és, per a nosaltres, la fi del que es va obrir l’1-O”, apunta.

 

Pel que fa a l’extrema dreta, FR assegura que se la combat “persistint en les nostres conviccions i no investint un PSOE que ja ha dit que si cal, tornarà a reprimir violentament els catalanes”. Per això, FR defensa que no es pot “sucumbir al xantatge” perquè “aquesta seria la millor manera de donar la victòria de la ultradreta”. La disjuntiva se l’ha de trobar el PSOE entre triar donar veu als catalans o deixar que governi l’extrema dreta, afirma el FR.

 

La coalició que integren Som Alternativa, Poble Lliure i Pirates de Catalunya defensa a més que l’única sortida davant la repressió és “més desobediència” i estar preparats per quan en vingui més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa