El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El fracàs de l’alcalde que va expulsar tots els seus regidors
  • CA

La política municipal is different. I Josep Maria Santamaria és un dels responsables que així sigui, tal i com explica el portal Municipals.cat. L’alcalde en funcions de la Pobla de Montornès es va convertir en notícia a poques setmanes del 26-M en expulsar tots els regidors de l’equip de govern. D’aquesta manera, haurà governat en solitari durant quasi dos mesos un municipi de quasi 3.000 habitants.

Santamaria va ser alcalde pel PSC del 2007 al 2008 –el van fer fora amb una moció de censura- i des del 2011 fins a l’actualitat, amb una marca blanca dels socialistes. A finals d’abril, va decidir fer fora els seus sis regidors per qüestions personals i polítiques. Entre altres, els acusava de voler gestionar l’Ajuntament per WhatsApp. Ni que estiguessin exiliats a Waterloo!

L’encara alcalde va deixar els socialistes i es va presentar amb Centrats, una coalició de Convergents i Lliures, dues escissions de l’antiga CiU. El resultat ha estat força galdós: ha passat dels set regidors amb l’Alternativa per la Pobla de Montornès –la llista vinculada al PSC- a només dos. Els antics companys de Santamaria s’han quedat amb tres edils mentre ERC ha estat la gran beneficiada de l’enfrontament i ha guanyat els comicis amb quatre regidors.

Ben a prop de la Pobla de Montornès, a la Riera de Gaià, les municipals també es presentaven amb molts al·licients. L’alcalde Jaume Casas, després d’anunciar que no es tornaria a presentar, s’ho va repensar. Va guanyar els comicis però va perdre la majoria absoluta. Això sí, un pacte amb el PSC li permetrà continuar en el càrrec… fins a encadenar 40 anys. Ni la creació d’una llista amb exregidors del seu govern –ell els qualifica de trànsfugues- ha servit per acabar amb l’alcalde més veterà de les comarques tarragonines.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa