El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Fòrum Diàleg Espanya-Itàlia comptarà amb Pedro Sánchez i Mario Draghi
  • CA

La 18a edició del Fórum Diàleg Espanya-Itàlia, que se celebrarà el 18 i 19 de juny, comptarà amb la participació del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president italià Mario Draghi. En el Fòrum, que està organitzat per la patronal CEOE, La Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment i AREL-Agència de Recerca i Legislació, també hi intervindran la vicepresidenta del govern espanyol Nadia Calviño; el vicepresident de la Comissió Europa i Alt Representant de la UE per a Afers Exteriors i Política de Seguretat comuna, Josep Borrell; el president del Parlament Europeu, David Sassoli; i el president de la comissió d’Afers Constitucionals del Parlament Europeu, Antonio Tajani.Els presidents espanyol i italià intervindran durant la primera de les dues jornades del Fòrum després d’un debat sobre els Fons Next Generation i la Transició Energètica encapçalat pel ministre italià de Transició Ecològica, Roberto Cingolani, i en el qual també participaran la secretària d’Estat d’Energia del govern espanyol, Sara Aagesen; el president d’Aena, Maurici Lucena; el conseller delegat d’Enel, Francesco Starace; i el conseller delegat de Grimaldi Lines Espanya, Massimo Massarotti.

Durant els dos dies, la gran part dels debats estaran dedicats als fons Next Generation EU i als plans nacionals de reformes i inversions, centrats en la tradició verda i digital. També es posarà sobre al taula el futur d’Europa i el seu paper en el món. Fa aproximadament un mes, el passat nou de maig, la UE va posar en marxa la Conferència sobre el Futur d’Europa com un espai de reflexió sobre l’estructura comunitària.

El segon panell dedicat als fons europeus Next Generation i la transició digital estaran encapçalat per la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; el ministre italià d’Innovació Tecnològica i Transició Digital, Vittorio Colao; el president de Mediolanum, Carles Tusquets; i el CEO de Cellnex, Tobías Martínez.

L’endemà, el debat també girarà entorn als fons europeus i el futur de les ciutats amb intervencions del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; i el conseller d’urbanisme, ecologia i agricultura de l’Ajuntament de Milà, Pierfrancesco Maran. Durant el matí, també hi participaran el vicepresident de la Comissió Europea i Alt Representant de la UE per a Afers Exteriors de Seguretat Comuna, Josep Borrell; el president del Parlament Europeu, David Sassoli, i el president de la comissió d’Afers Constitucionals del Parlament Europeu, Antonio Tajani. La cloenda de la XVIII edició del Fòrum de Diàleg Espanya-Itàlia anirà a càrrec de Josep Antoni Duran i Lleida i Enrico Letta, coordinadors del Fòrum, dels ambaixadors d’Espanya a Itàlia, Alfonso Dastis, i d’Itàlia a Espanya, Riccardo Guariglia, i dels ministres d’Afers exteriors d’Espanya, Arancha González Laya, i d’Itàlia, Luigi di Maio.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa