El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El fiscal demana més de dos anys de presó per a un dirigent de Vox per l’atac a un centre de menors
  • CA

La fiscalia demana penes de presó que van dels dos anys i dos mesos als quatre anys i quatre mesos per als atacants d’un centre de menors a El Masnou el juliol del 2019. Segons l’escrit del ministeri públic, els acusats van participar en una concentració no convocada contra la presència de menors estrangers a la localitat, on van actuar amb un “clar menyspreu i animadversió a l’origen nacional dels menors”. Afegeix que els atacants van anar cap a l’alberg, creant un clima “de confrontació i hostilitat”. Finalment, van accedir al recinte, fent cas omís de les indicacions dels Mossos, on van atacar diverses persones. Entre els acusats hi ha Jordi de la Fuente, vicesecretari de Vox Barcelona, per a qui demana dos anys i dos mesos de presó. De la Fuente havia estat secretari d’organització de Plataforma per Catalunya, dirigent de Moviment Social Republicà i és actual vicesecretari de Vox Barcelona. Un altre dels acusats és simpatitzant del moviment ‘skin’ i la fiscalia assegura que de les xarxes socials de la resta es desprèn la seva animadversió contra el col·lectiu de menors migrants.

La fiscalia considera que els acusats van participar en accions “en l’àmbit d’una campanya d’intolerància contra els menors migrants no acompanyats que s’havia organitzar a les xarxes socials, actuant moguts pel menyspreu que sentien cap als menors i amb evident voluntat d’ofendre la seva dignitat”. Van llançar pedres i objectes contundents contra els menors, personal de l’alberg i policies. Amb aquesta actuació, els acusats van generar un clima d'”angoixa” i “pànic”, afirma la fiscalia.

Per tot, se’ls considera autors de delictes contra l’exercici dels drets humans i les llibertats públiques en la modalitat de fomentar, promoure o incitar a l’odi per motius d’origen nacional, així com per delictes contra la integritat moral, atemptat i resistència. A banda de la pena de presó, la fiscalia demana multes, inhabilitació per a la professió educativa i la prohibició que s’aproximin a menys de 300 metres del centre El Balquer durant dos anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa