El dejuni pels presos polítics s'estendrà a tot Catalunya

L'objectiu de la protesta que impulsa l'ANC és "denunciar la violació dels drets humans i polítics més elementals que s'estan produint" i posar de manifest "el dèficit democràtic de l'Estat"

 

El dejuni col·lectiu que ha impulsat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per demanar la llibertat dels presos polítics s'estendrà a tot Catalunya. Així ho ha explicat l'entitat sobiranista en un acte als Caputxins de Sarrià, lloc simbòlic de la lluita antifranquista. Ramon Messeguer, membre del Secretariat Nacional i coordinador d'accions al territori de l'ANC, ha recordat que aquest és un lloc "emblemàtic" on fa 52 anys es va produir l'inici de la lluita antifranquista que va materialitzar "un crit de llibertat" i que enllaça amb la reivindicació o actual. "Sabem que amb aquesta acció no aconseguirem el seu alliberament, només s'aconseguirà quan assolim la República", ha recordat, però ha constatat que l'Estat espanyol "no mourà un sol dit per alliberar-los", motiu pel qual cal anar fent accions com aquestes.

Denunciar la violació de drets humans

 

 

L'objectiu de la protesta que impulsa l'ANC és "denunciar la violació dels drets humans i polítics més elementals que s'estan produint" i posar de manifest "el dèficit democràtic de l'Estat espanyol i la privació de llibertat a la qual estan sotmesos des de fa mesos, preventivament, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, i membres del govern empresonats, com Oriol Junqueras i Jaquim Forn, però també a l'exili".  Tots ells són considerats ostatges, i jutjats per tribunals no competents, segons el manifest que impulsa el dejuni. L'ANC ha impulsat una web des d'on tothom qui ho vulgui (majors d'edat i fins als 75 anys) pot apuntar-s'hi.

 

 

Els dejunis duren un mínim de dos dies fins a un màxim d'una setmana, i s'aniran produint relleus. També hi haurà una supervisió mèdica que vetllarà per la salut dels participants. Els espais estaran adequats, amb una zona pública, on es faran activitats, i una altra de privada, destinada al descans dels dejunadors. També s'ha habilitat un espai per a la higiene personal. Ara per ara, ja està en marxa el dejuni de Barcelona, però paral·lelament s'aniran obrint més espais per tot el país. Així, per exemple, a mitjans de març s'iniciarà també a Montserrat, posteriorment a les Terres de l'Ebre i més endavant a Sant Cugat, amb l'objectiu d'"estendre la denuncia a tota Catalunya i fer-la generalitzada", segons Masseguer.

 

Comentaris