El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El creador de “l’Espanya ens roba” explica el “populisme del procés” a SCC
  • CA

 

 

 

Hotel Alimara de Barcelona. A tocar de les Llars Mundet. Un hotel que ha estat protagonista de diverses nits polítiques curioses de la política catalana. Un hotel que va servir de seu electoral per la patacada d’ERC a les eleccions de 2010 o el lloc on la ja difunta CiU negociava amb el PSC la primera investidura d’Artur Mas. Avui ha estat l’escenari de l’escola d’estiu de Societat Civil Catalana que té un atapeït programa per argüir contra l’independentisme que tancarà el ministre d’Exteriors, Josep Borrell.

 

Aquesta tarda de divendres s’hi ha celebrat una taula interessant. L’habilitat dels spin-doctors de l’entitat unionista han estat prou hàbils de portar a debatre sobre populisme a un exindependentista de pro, Alfons López Tena. Una mena de ‘penedit’ o, millor dit, decebut, disposat a estripar el moviment independentista en una taula on els ponents debatien sota el títol “Els rostres del populisme a Europa”. Han acompanyat a Tena, la politòloga Astrid Barrio que ha enraonat sobre el populisme a Espanya, on només el veu a Catalunya; Giovanni Orsina, que ha explicat els populismes italians i Alfonso Valero que ha relacionat el populisme amb el Brexit. 

 

 

Tena que fou diputat i líder de Solidaritat Catalana per la Independència, ha estat fidel al seu estil de verb ràpid i contundent per carregar contra el que ha definit com a “populisme autoritari de CDC, ERC, CUP, Òmnium i ANC”. Tena ha explicat a un públic disposat a gaudir de la seva intervenció que el “populisme del procés” és una resposta a “l’angoixa de la pèrdua d’identitat” d’una part de la societat.

 

Una part que distingeix entre “el poble -la gent d’alguna part- i els que no ho volen ser, -els globalistes o liberals que han perdut les seves arrels- que no mereixen ser part d’una comunitat nacional popular”. En aquest sentit, Tena recorda que des del moviment independista s’assenyalen “traïdors i sabotejadors” seguint la fórmula que hi ha “enemics a l’interior i a l’exterior”. “Només ofereixen protecció, no resultats”, ha reblat. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa