El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TC dona el passaport a Torra per anar a la justícia europea
  • CA

El Tribunal Constitucional espanyol ha comunicat avui la desestimació del recurs d’empara contra la sentència d’inhabilitació contra el president Quim Torra dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Una pena confirmada pel Tribunal Suprem espanyol. Segons la defensa del president, si bé la desestimació dels recursos davant el Tribunal Suprem ja permetia acudir a la justícia europea, ara la desestimació del recurs per part del TC dona més “força” al recurs europeu. En un comunicat, l’oficina de l’expresident ha admès que la resolució no l’ha sorprès. Ja sabíem que no trobaríem justícia a Espanya i aquesta decisió del TC tan sols acaba de confirmar que cap tribunal no protegeix els catalans de la persecució que pateixen pel sol fet de ser independentistes“, ha retret.

La sentència no ha estat unànime, el magistrat José Antonio Xiol, ha defensat un vot particular contrari a la majoria. En aquest sentit, mostra la seva disconformitat en l’argumentació jurídica de la interlocutòria. Xiol entén que s’hauria d’haver estimat el recurs de súplica del president Torra.

El cas del president Torra és una inhabilitació per un delicte de desobediència. Tot per un procés judicial obert arran de la negativa del president de retirar una pancarta en solidaritat amb els presos polítics del Palau de la Generalitat. És a dir, la justícia espanyola va considerar que mantenir la pancarta en període electoral era desobeir les ordres de la Junta Electoral i trencava el principi de neutralitat de les institucions. Torra va ser inhabilitat abans d’acabar el seu mandat. La seva defensa, dirigida per Isabel Elbal i Gonzalo Boye, està encaminada a argüir davant d’Europa que a Torra li han estat vulnerats drets fonamentals, ja que que forma part de la direcció política d’una minoria nacional.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pajaritu a gener 28, 2021 | 16:02
    Pajaritu gener 28, 2021 | 16:02
    Pues nada... cap problema. Cuando Europa acabe, en 10 ó 15 años, suponiendo que le den la razón, lo tornem a possar de Pechident. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  2. Icona del comentari de: Ganxò a gener 29, 2021 | 07:44
    Ganxò gener 29, 2021 | 07:44
    Un dia algú va dir que: Si els fills de puta volessin, no veuríem mai el sol

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa