El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El conseller d’Exteriors constata que la “Generalitat no té vincles amb Tsunami Democràtic”
  • CA

La despareguda plataforma Tsunami Democràtic és aliena a la Generalitat o al Govern. Així ho constata una taxativa resposta parlamentària del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, a preguntes de Ciutadans sobre la suposada relació de les institucions catalanes amb la impulsora de les protestes arran de la sentència del Procés. 

En la seva resposta, Solé no s’està de remarcar que ha fet les pertinents indagacions sobre aquesta possibilitat de relació entre la plataforma i la Generalitat. Després d’haver consultat tots els departaments i el sector públic, us informo que no consta cap vinculació de les esmentades amb el Govern de la Generalitat de Catalunya”, signa el conseller del ram a 9 de desembre passat. 

La tesi de Ciutadans és que el Govern va facilitar l’operativitat de Tsunami per a les protestes més enllà de l’empatia amb l’objecte de les protestes: el rebuig a la sentència que condemnava a gairebé 100 anys de presó als líders institucionals i civils del moviment independentista. D’aquí que els seus diputats en demanin explicacions al Govern. De fet, entenen que va ser massa comprensiu amb els convocants de les protestes i critiquen la retirada en alguns casos de la Generitat dels processos judicials de les protestes. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa