El conseller d’Educació assegura que el curs començarà amb “un 100% dels docents vacunats”

El conseller d'Educació ha destacat la importància dels centres educatius com a "murs de contenció" de contagis

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat aquest matí a Catalunya Ràdio que el curs vinent començarà amb “gairebé un 100% dels docents vacunats”. Ha destacat que a dia d’avui ja hi ha un 92% de docents amb la pauta completa i s’espera que aquesta xifra segueixi augmentant.

“Estem preocupats per la situació, però les escoles obriran el proper 13 de setembre. Hem estat capaços de mantenir els centres oberts tots els dies d’aquest curs, cosa que no han aconseguit altres països com França o Bèlgica“, ha assegurat Cambray. “Les escoles és evident que han fet de murs de contenció, per això creiem que han d’estar sempre obertes i creiem que no hi haurà problema aquest curs”, ha dit.

També ha destacat que intentaran que les restriccions i les mesures es vagin reduïnt progressivament als centres educatius. “S ho decidirà el conseller de salut, però per nosaltres el primer dia que poguem treure la mascareta ho farem. Ens hem de veure les cares, és important. És manté la previsió d’acabar amb algunes restriccions, però es mantenen coses com la ventilació a les aules”, ha afegit el conseller.

Cambray ha explicat que des del departament s’està treballant per implementar sistemes que ajudin a millorar l’orientació dels alumnes. “Als institus aquesta orientació es fa a quart d’ESO i ara es farà a partir de primer. Volem que els alumnes facin els itineraris que els agraden i volem evitar abandonament escolar, com el que trobem per exemple en els cicles formatius de grau mitjà.

Comentaris

    ... 22/07/2021 10:29 am
    Titella de Bargalló.

Nou comentari