El Consell Polític de la CUP rebutja la idea d’entrar al Govern que Sabater defensa

L'òrgan aprova tres documents crítics amb el plantejament de la candidata pel 14-F

El Consell Polític de la CUP ha aprovat aquest dissabte tres documents que qüestionen per àmplia majoria el plantejament electoral de la candidata Dolors Sabater, de Guanyem, per obrir la porta a entrar al Govern, i el personalisme de la candidata, segons publica ‘Nació Digital‘. Un dels documents -impulsat per l’assemblea de Monistrol-, critica el relat de la candidata quan afirma que la coalició està preparada per entrar a un Govern, ho veu “irresponsable i perillós” i crida a desmarcar-se’n “frontalment”. Un altre dels documents, impulsat per l’assemblea de Valls, lamenta el personalisme de Sabater en la campanya i demanen un canvi d’estratègia comunicativa.

En el document que posa en dubte l’estratègia que s’avé a entrar a l’Executiu apunta que “cap responsabilitat és més gran que assumir el pes de l’oposició des de l’esquerra a les renúncies en clau nacional i l’austericidi que executarà el pròxim govern” i subratlla el “desgast” que han patit els partits de Govern. “Només la capacitat de diferenciar-se’n ens pot situar com a alternativa per captar el seu desgast, alhora que consolidar un nínxol electoral”, assenyala el text citat per ‘Nació Digital’. Altres arguments que esgrimeixen són que si es fa valdre a capacitat de negociació es redueix el relat de “confrontació”.

Altres punts crítics procedeixen d’una resolució d’un nucli de Gràcia, que posa sobre a taula les condicions “anòmales” que han envoltat la formació de la candidatura i l”opacitat de conformació i funcionament del comitè de campanya”; i de l’assemblea de Valls, que lamenta que la campanya giri entorn de la candidata i no del projecte polític. A més, afegeix que les persones que encapçalen la candidatura no han de ser “líders de masses” i reclama “un canvi d’estratègia comunicativa”.

A mitjans de desembre passat, la CUP va aprovar el preacord entre la Candidatura d’Unitat Popular i Guanyem de cara a les eleccions del 14-F a la Generalitat i que fos Dolors Sabater qui liderés la llista. Aleshores, la diputada Maria Sirvent va explicar després del Consell Polític que tiraven endavant “una candidatura àmplia que pugui guanyar un canvi de cicle polític a Catalunya”, mentre que el diputat Carles Riera va defensar el preacord davant la “irresponsabilitat” i la “confrontació constant” dels partits que governen.

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 24/01/2021 1:28 pm
  "Camarades" de la CUP: Si no sou "NEO-LERROUXISTES", ho disumuleu molt bé
  Compte amb fer el passerell 24/01/2021 12:11 pm
  El més aconsellable és no votar formacions que no volen formar part d'un govern independentista, i que el poden rebentar. Vox sí que tenen clar que recolzaran a l'espanyolista Illa.
  David 24/01/2021 11:29 am
  Doncs si ni ells saben que volen fer o ser potser no val la pena votar-los. Els espanyols sí que ho tenen clar i des de Podemos-comuns a PSOE-psc i arribant a Vox tenen clar que això és un conflicte nacional. I van tots a una. Recordeu l' "A por ellos" ?....... Neccessitem seguir el model escocès o la destrucció de la nostre nació i cultura serà rapidíssima.
  RAMON A 24/01/2021 11:19 am
  Xarrameca molta pero ajudar i tirar el pais endavant mai
  Y la pija de la Borràs que hace "trapis" con sus amiguetes "droguis" ¿ aceptará los votos de esta mierdecilla?. 24/01/2021 11:10 am
  Penosos los timadores de JxCAT, y por cierto que él también mierdecilla " maleteroman " no critique mucho al PSC, porque le peligraran 6.000 euros mensuales.
  David. 24/01/2021 11:10 am
  Quin desastre. Si ni entre ells tenen les coses clares, què en podem esperar ?.... Els pensava votar com a l'opció menys dolenta. Però si han de fer el capullu em busco una altra opció o em quedo a casa. La política catalana no havia estat mai a un nivell tant baix. El model a seguir és l'SNP escocès i punt.
  La Sabater ja ha demostrat sobradament la seva inutilitat 24/01/2021 11:06 am
  I fins les CUP s'en han donat compte.
  Ton 24/01/2021 10:03 am
  Aquests de la CUP tant sols son bons per armar el ciri, però quan es l'hora de donar la cara s'amaguen. Ja us coneixem que sou l'herbeta que es diu Marduix.
  fat boy 24/01/2021 8:47 am
  El que con ninos se acuesta meado se levanta. La cup, com a bons marxistes-leninistes, no es presenta a les eleccions per entrar al govern sino per fer propaganda. Es una practica mes vella que el cagar ajupit.

Nou comentari