El Congrés rebutja posar punt final a la inviolabilitat del rei espanyol

La proposició no de llei ha comptat amb el suport de Podem, ERC, JxCat, PDeCAT, PNB, Bildu, BNG, Més País i Compromís

El Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous amb els vots del PSOE, PP, Vox i Cs (276 vots en contra per 74 a favor) una iniciativa d’ERC que es va debatre dimarts i que instava el govern espanyol a posar punt i final a la inviolabilitat del rei espanyol. La proposició no de Llei ha comptat amb el suport de Podem, ERC, JxCat, PDeCAT, PNB, Bildu, Més País i Compromís. PSOE, Vox i Cs han tancat la porta a la proposta que al seu entendre va en contra dels principis de la Constitució “que ens vam donar entre tots”, en paraules de la portaveu del PSOE Rafaela Crespín.

La proposició no de Llei d’ERC instava el govern espanyol a “impulsar totes les modificacions reglamentàries de l’ordenament jurídic” que calguin perquè “totes les persones siguin efectivament iguals davant la llei” i per tant “hagin de respondre davant l’administració de justícia en les mateixes condicions”.

Per aquest motiu reclama que “s’elimini per complet de l’ordenament jurídic i en virtut del principi democràtic les prerrogatives d’inviolabilitat i irresponsabilitat que puguin emparar comportaments delictius o irregulars de la persona del cap de l’estat, la Casa Reial i qualsevol membre de la Corona”. En aquest sentit apostava per derogar l’article 55 bis de la Llei Orgànica del Poder Judicial que estenia l’aforament del rei emèrit a altres membres de la família reial“.

Comentaris

  Decadència total 26/02/2021 10:12 am
  Si amb el govern més progressista de la història, no volen bellugar ni un dit en tots els temes monàrquics, es caminarà a pasos agegantats cap a la ruptura total.
  Doctor Strangelove 26/02/2021 9:29 am
  La monarquia només té sentit en un estat confessional, miri's, sense anar més lluny, Dinamarca o Anglaterra o com fa anys Suècia. Han de ser famílies tocades per la mà del Déu d'Abraham, d'altra manera no té sentit que tinguin privilegis hereditaris per sobre de la resta de mortals, i aquí també hi fico als independentistes i comunistes. No té sentit que un Parlament, format per humans, tingui la capacitat de decidir qui, i els seus hereus, seran reis. Això només ho pot fer Nostre Senyor, a través del poder de l'Esperit Sant! Bé, suposo que això és massa complicat per a la majoria de ments indepres que pul·lulen per aquí. Doc.
  Luisnomeacuerdo 25/02/2021 8:20 pm
  Rey de España, tonto del culo. Gracias majestad es lo menos que tus leales súbditos podemos ofreceros a quien plantó cara después del día de la infamia a los fascistas independentistas golpistas que pululan por esa bella comunidad Autónoma de Cataluña. Hora de rebuznar grocñordos lazisnazis.
   Anònim 01/03/2021 12:17 am
   largate a tu casa parasito
  kodi 25/02/2021 7:29 pm
  El q és increïble és q als estudis de dret es vengui la inviolabilitat reial com una mena d' impechment, en q el roi (francès) si be no és responsable dels actes q tenen a veure amb l'exercici de la seva funció, en canvi si q ho és quan el delicte comés no ho tingui, tal com passaria amb qualsevol ciutadà, alhora de la veritat és literal allò de irresponsable i inviolable, q pot el q li surti dels collons, ull!! oerò tot, tot, q no passa res vaja!, tot per obra i gràcia de dictañordia.
  Independentista 25/02/2021 6:29 pm
  És ben trist, però l'únic procediment per desempallegar-nos dels borbons és el sistema Sverdlovsk.
  RAMON A 25/02/2021 5:03 pm
  Son l estat mes indigna d europa.El ser cortesans rastres ho porten a la sang
  X2 25/02/2021 4:13 pm
  I perquè? , per que accepten mantenir un paràsit mes?
   Pau 25/02/2021 11:07 pm
   Por lo mismo que te mantenemos a tí,inútil.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 25/02/2021 2:26 pm
  ÉS METAFÍSICAMENT IMPOSSIBLE QUE L'ESTAT-CLAVEGUERA Ñ, HEREU I CONTINUADOR D'UN ESTAT GENOCIDA-FEIXISTA, PUGUI INVESTIGAR LES SEVES CLAVEGUERES. ES UN CAS CLAR DE PLENA I TOTAL COINCIDÈNCIA DE "JUTGE I PART"/

Nou comentari