El Congrés rebutja la moció de la CUP sobre referèndum i amnistia pactada amb Podemos

Cupaires i formació lila van acordar una esmena sobre no excloure autodeterminació i amnistia de la taula de diàleg

El Congrés ha rebutjat aquest dijous la moció de la CUP sobre el referèndum d’autodeterminació i l’amnistia amb el vot en contra del PSOE, que se suma a PP, Cs i Vox. En canvi, Unides Podem s’ha desmarcat del seu soci de coalició i ha votat a favor de la iniciativa dels cupaires després de pactar una esmena. Amb el pacte entre CUP i la formació lila, el text final de la moció insta el govern espanyol a presentar a la taula de diàleg “una proposta de treball i calendari per abordar el conflicte polític a Catalunya” i estableix que “en el debat sobre les propostes de solució no s’exclourà, entre altres, la del referèndum d’autodeterminació i l’amnistia”. La moció ha obtingut 71 vots a favor entre els quals els d’ERC, JxCat, el PDeCAT, EH Bildu i el PNB. Hi ha votat en contra 272 diputats, que han tombat la moció, i un s’ha abstingut.

El diputat de la CUP Albert Botran va criticar en el debat de dimarts la formació d’una “gran coalició del nacionalisme espanyol” que va “des de Vox al PSOE” per “rebutjar reconèixer les aspiracions majoritàries de la societat catalana”. Botran va agrair el posicionament “honest” d’Unides Podem. El diputat va afirmar que “el conflicte polític està lluny de resoldre’s” i va defensar que la Constitució “no prohibeix l’amnistia”. El diputat anticapitalista va destacar que els indults són “l’opció més arbitrària” i se’n fa un “ús oportunista”.

El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, va argumentar que “no es pot excloure les propostes dels partits independentistes, com l’amnistia” i va criticar que la Mesa del Congrés veti aquest debat. Asens va defensar que amb l’entrega per part del Tribunal Suprem dels informes sobre els indults “el temps dels jutges haurà acabat”. Segons Asens, a partir d’aquest moment “la política ha de recuperar el protagonisme” i “s’obre una etapa d’esperança”.

Comentaris

    Gonzalo 27/05/2021 3:02 pm
    Vaya....los separatistas catalanes sí que se pueden unir...en cambio, los partidos constitucionalistas, no.....curioso vuestro concepto de democracia.....
    L'OBSERVADOR ASTORAT 27/05/2021 12:09 pm
    Este es el "Deep State (S)pain”, heredero i continuador de un Estado Genocida-Fascista, de una Monarquía corrupta y pestilente, la de una Iglesia medieval preconciliar y una oligarquía corrupta y depredadora, nacida a la sombra del Franquismo. De unos políticos “Borbónico-Franquistas2.0”, a los que se ha añadido entusiásticamente el PSOE/PSC, intelectuales y otros partidos “supuestamente” de izquierdas y progres. Colaboradores necesarios, tontos útiles de la “derechona”, a los cuales blanquean y les dan cobertura política, legal y social./ El huevo de la serpiente "fascista" ha eclosionado. Tomad nota !!!!!

Nou comentari