El Congrés col·loca un retrat del Rei que ha costat 88.000 euros

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, descobrirà aquest dilluns el retrat a l’oli de Felip VI, realitzat pel retratista Hernán Cortés, que ha costat 88.000 euros i que a partir d’ara presidirà el conegut com a Saló de Ministres. Aquesta és l’estada on es reuneix la Mesa de la Cambra i que forma part de la zona del Palau reservada al Govern, on a vegades es reuneix el Consell de Ministres. Es tracta d’una sala on no entren ni els mitjans de comunicació ni les persones que visiten la institució.

 

El nou quadre de Felip VI ocuparà el lloc que on fins ara lluïa un retrat del seu pare, el Rei Joan Carles, obra del pintor Ricardo Macarrón, i que romandrà en un dels laterals del Saló de Ministres. Per a la Cambra es tracta del primer retrat oficial del Cap de l’Estat, l’adquisició del qual es va recordar al juny de 2018 en comprovar que, després de complir-se quatre anys de la seva arribada al tron, el Rei seguia sense comptar amb un retrat pictòric en la institució i només disposava de fotografies.

 

Podemos apostava per una fotografia

 

La formació que lidera Pablo Iglesias ja havia indicat en aquest procés que seria més adequat seguir l’exemple de l’expresident del Congrés Manuel Marín, qui, en comptes de triar un quadre per a quedar immortalitzat a la Galeria de Presidents, va optar per una fotografia de Cristina García Rodero, bastant més barata que els tradicionals retrats pictòrics.

 

La veritat és que el retrat del Monarca no s’allunya molt d’altres retrats encarregats per la institució fins a la crisi econòmica. El quadre més car dels últims anys va ser el del socialista José Bono, que va costar uns 83.000 euros, mentre que Marín va baixar la mitjana en apostar per una fotografia amb un preu de gairebé 25.000 euros. El seu successor, Jesús Posada, es va immortalitzar per 66.000 euros i el més barat fins avui ha estat el de Patxi López, el president més breu des de la Transició, que va costar 10.300 euros, IVA inclòs.

Nou comentari