El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Congrés aprova definitivament la Llei de l’eutanàsia
  • CA

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous definitivament per 202 vots a favor, 141 en contra i 2 abstencions la Llei orgànica de l’eutanàsia que permet la mort assistida i converteix l’Estat en el sisè país que la legalitza. La Llei ja va passar pel Congrés al desembre i ara queda aprovada i llesta per publicar al BOE després d’incorporar les esmenes del Senat. El text ha obtingut els vots del PSOE, Podem, Cs, ERC, JxCat, PDeCAT, PNB, Bildu, Compromís, BNG, formacions que han recordat que és una llei que amplia drets i no obliga ningú. Per contra, PP, Vox i UPN han votat en contra del text que al seu entendre –en paraules de la diputada de Vox Lourdes Méndez Monasterio- deixa la vida dels ciutadans “en mans de l’Estat“.

Un cop aprovada, i mentre la bancada esquerra celebrava l’aprovació, els diputats de Vox han ensenyat cartells amb una premesa: “La derogarem”. Durant el debat d’aquest dijous Vox ha anunciat recursos al Tribunal Constitucional (TC), mentre que el PP estudia fer aquest mateix pas. El diputat del PP José Ignacio Echániz ha afirmat que la llei crearà un “efecte dominó” i convertirà l’Estat en un país de “turisme eutanàsic”. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha tancat el debat assegurant que la llei avança en el reconeixement dels drets cap a una “societat més humana i justa”. “Avui fem un pas més en el camí de progrés“, ha dit, que farà de la societat espanyola “una societat més decent i compromesa en la recerca d’una vida digna”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a març 18, 2021 | 14:00
    Ramon març 18, 2021 | 14:00
    Si matar sense contemplacions en els dos llindars de la vida, sedacions del Doctoer Muerte i avortaments de vuitmesons de Mandri, és "el camí del progrés", jo quasi que tiraria per un altre camí.
  2. Icona del comentari de: Observador a març 18, 2021 | 18:02
    Observador març 18, 2021 | 18:02
    La vida humana per damunt de tot. I els infinits condemnats pel tribunal de la santa inquisició? Hipocrites!!. Assasins execrables!
  3. Icona del comentari de: Observador a març 18, 2021 | 18:02
    Observador març 18, 2021 | 18:02
    La vida humana per damunt de tot. I els infinits condemnats pel tribunal de la santa inquisició? Hipocrites!!. Assasins execrables!
  4. Icona del comentari de: Pepe a març 19, 2021 | 08:31
    Pepe març 19, 2021 | 08:31
    Ya existían elocuentes precedentes de que la formación política Podemos no estaba dispuesta a cambiar un ápice de una política exterior que se remonta a la época de la dictadura. Lo ha dicho el "Instituto Internacional de Estocolmo para la Investigación de la Paz": España se encuentra entre los siete primeros países fabricantes y exportadores de armamento del mundo. Y los puntos de destino de esas exportaciones letales pasan por África, Oriente medio y Turquía. ¿ Cómo traducir políticamente la paradoja de que una coalición gubernamental -la más "progresista" de la historia, Iglesias dixit- pueda vender a dictaduras sangrientas como la de Arabia Saudita, mercancías tan letales? Canarias-semanal.org
  5. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 19, 2021 | 09:16
    Doctor Strangelove març 19, 2021 | 09:16
    La vida és un regal del Senyor i només ell ens la pot treure! Doc.
  6. Icona del comentari de: elle a març 19, 2021 | 12:05
    elle març 19, 2021 | 12:05
    uff an llegado al s xxI bueno todavia no podemos abortar a si sera el año 3000 a lo mejor estamos los del 1950 an el otro barrio y a si cambiaran los politicos i las leyes mas antiguaa que la reina isabel

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa