El Col·legi de Periodistes demana acabar amb les “agressions” al dret a la informació

Un manifest denuncia les "coaccions, amenaces, insults" de "persones i col·lectius per impedir" la seva feina

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha impulsat aquest divendres el manifest ‘Prou agressions al dret a la informació’, on denuncia que aquest dret s’està veient “greument amenaçat per persones i col·lectius que volen impedir” la feina dels periodistes. El text reacciona a situacions viscudes les darreres nits durant les protestes per l’empresonament de Pablo Hasel, condemna les “agressions, coaccions, amenaces o insults” d’alguns manifestants i també reclama als cossos policials que “garanteixin i assegurin la protecció” dels professionals. El Col·legi demana implicació ciutadana en la defensa de la llibertat d’informació i també de les administracions, les institucions, les empreses i les entitats.”Els i les professionals de la informació estem patint agressions, coaccions, amenaces i insults cada vegada més freqüents i reiterats. Cops de pedra, prendre’ns i destrossar-nos els telèfons mòbils, malmetre els nostres vehicles, boicotejar-nos quan hi ha una connexió en directe i accions similars no són un argument per defensar cap lluita noble i és un insult fer-los servir per reclamar la llibertat d’expressió, perquè no hi ha res més antagònic a aquest dret fonamental que la violència”, exposa el manifest.

Exigència als cossos policials

El Col·legi interpel·la de la mateixa manera als cossos policials, en relació a la seva actuació les darrers nits. “També reclamem als cossos policials que garanteixin i assegurin la protecció dels professionals que exerceixen el periodisme; fotoperiodistes, càmeres i redactors”. El text reivindica la “funció social” del periodisme per explicar allò que està passant, sobretot en un entorn de “saturació informativa, especialment llaminer pels qui volen desinformar amb males praxis, com les fake news”. Conclou que les agressions, coaccions i amenaces finalment “debiliten” la democràcia.

“És necessari frenar aquesta escalada immediatament. Ho hem dit moltes vegades i no ens cansarem de denunciar-ho. Ara bé, sols no ho podem resoldre. Necessitem la implicació de les administracions, les institucions, les empreses, les entitats de tots els àmbits i del conjunt de la ciutadania per fer front a aquesta xacra. La llibertat d’informació és un dret de tothom i l’hem de preservar de manera conjunta, decidida i contundent”, conclou el manifest.

Comentaris

  uno que pasaba por ahí 19/02/2021 7:41 pm
  hombre pues , llamar información , a los artículos que aparecen en ese medio, es mucho decir , mas bien , artículos de opinión , que es otra cosa muy distinta.
  @"a la informacion imparcial" 19/02/2021 7:31 pm
  El Mon, por ejemplo...
  eees 19/02/2021 4:05 pm
  a la informacion imparcial

Nou comentari