El Cercle d’Economia a Torra: “L’orientació única al conflicte polític debilita el Govern”

El Cercle d’Economia ha avisat al president de la Generalitat, Quim Torra, que cal que se centri en “el govern de les coses” i “del dia a dia” per evitar un deteriorament econòmic. En la inauguració de la XXV Reunió del Cercle d’Economia, el seu president, Juan José Brugera, ha assegurat que “mentre es fan passos per buscar una sortida consensuada al conflicte polític” és “fonamental prioritzar el Govern de les coses“. “L’orientació, sovint única, al conflicte polític debilita el Govern en qüestions que afecten al dia a dia de la ciutadania”, ha advertit Brugera a Torra.

 

El president del Cercle ha reiterat la seva aposta per la “tercera via” com a opció política preferida pels ciutadans, per davant de l’independentisme i “molt allunyat dels que aspiren al retrocés de l’autogovern”. De fet, Brugera ha demanat no caure en “el fatalisme” perquè, segons ha dit, l’últim any ha demostrat que no s’han confirmat “aquells auguris que preveien la caiguda radical de l’activitat econòmica de Catalunya”. “Malgrat la gravetat, no hem de caure en el fatalisme. Ens neguem a pensar que l’única perspectiva és el deteriorament de la convivència cívica, la polarització política i la desconfiança empresarial”, ha dit Brugera.

 

Tot i això, el president del Cercle ha dit al president de la Generalitat que “la pèrdua de poder econòmic comença a notar-se” i que si no es prioritza l’acció de Govern es podria causar un “cert deteriorament de l’activitat econòmica”. En aquest sentit, ha dit que “un primer pas” seria un “bon debat públic sobre orientació de les polítiques públiques en educació, sanitat o benestar social”. Tot i posar-se a disposició del Govern i Torra per treballar en aquesta línia, Brugera ha lamentat que no hi hagi més debats d’aquest tipus perquè “el conflicte polític ho emplena tot”.

Nou comentari