El bus de la Guàrdia Civil amb Forn, Rull i Turull arriba a Brians 2

Està previst que els Mossos d'Esquadra assumeixin la custòdia dels exconsellers i iniciïn el seu trasllat cap a Lledoners

 

Els exconsellers Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull han arribat al centre penitenciari de Brians 2 a tres quarts menys cinc de dotze del migdia després de passar la nit a la presó aragonesa de Zuera. Els Mossos d’Esquadra assumiran la custòdia dels exconsellers i iniciaran el trasllat cap a Lledoners, on des de la setmana passada ja hi ha Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La presó de Lledoners és una de les més modernes de les que disposa el Departament de Justícia. Va inaugurar-se ara fa 10 anys i actualment acull prop de 700 interns –el 73% de la seva capacitat–. Està previst que en arribar a aquesta instal·lació Rull, Forn i Turull passin un reconeixement mèdic i ingressin al mòdul 2. L’arribada a Catalunya de la resta de presos es produeix just l’endemà que el jutge que instrueix la causa, Pablo Llarena, hagi tancat el sumari de la causa i ordenés la suspensió dels que encara són diputats.

Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull han arribat a Brians 2 procedents de la presó de Zuera on han passat la nit després d’abandonar el centre penitenciari de Valdemoro on van dormir dilluns després de ser traslladats des d’Estremera. Igual que va succeir amb els altres presos independentistes, els exconsellers estaran a Brians 2 el temps just per fer el canvi de custòdia. El procés es durà a terme en un hangar del centre penitenciari. Tot seguit s’iniciarà el trasllat cap a Lledoners, on passaran un reconeixement mèdic i ingressaran al mòdul 2, on compartiran espai amb altres presos. D’aquesta forma ja no queda cap dirigent català empresonat a centres penitenciaris de Madrid, ja que la setmana passada també van arribar a Catalunya Carme Forcadell i Dolors Bassa. L’expresidenta del Parlament i l’exconsellera van ingressar a Puig de les Basses, a Figueres. D’altra banda, està previst que el president de la Generalitat, Quim Torra, visiti Forn, Rull i Turull a Lledoners aquest dijous.

Nou comentari