El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El 0,38% dels membres de meses que s’han fet el test han donat positiu
  • CA

El 0,38 dels membres de meses electorals que s’han fet el test antígen abans del 14-F han donat positiu, ha informat aquest dissabte el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé. Les dades són provisionals perquè avui encara es poden fer més proves. Des dimarts s’han fet la prova 29.687 persones, xifra que suposa un 50% del total de titulars i primers suplents, a qui s’ha ofert fer el test per part del Departament de Salut. La taxa de positivitat d’aquestes proves que s’han fet està molt per sota de la positivitat general a nivell de país que actualment està al voltant del 5%.

Solé ha informat que el 99,9% de les meses electorals tenen els membres suficients per constituir-se i dos de cada tres meses tenen els nou membres entre els titulars i els suplents. “Podem dir que a la totalitat dels col·legis electorals del país es poden constituir totes les meses”, ha remarcat el conseller.

Hi ha encara 3.700 al·legacions per resoldre. Solé ha dit que si algú no té l’al·legació resolta s’ha de presentar igualment al col·legi electoral i allà es decidirà.

Pel que fa al vot per correu s’han rebut 284.707 sol·licitus de vot per correu, un 350% més que a les eleccions de l’any 2017 i queden 19.000 persones per votar per correu.

Solé ha remarcat que “des de la Generalitat ho tenim tot a punt per a que aquest diumenge tinguem uns col·legis electorals que siguin uns espais plenament segurs”. El conseller ha fet la crida a exercir el dret a vot i respectar les franges horàries recomanades: de 9 a 12 hores els col·lectius de risc; de 12 a 19 hores, tota la ciutadania que no forma part de cap col·lectiu de risc, i de 19 a 20 hores, les persones positives, sospitoses de ser positives i contactes estrets.

Per qüestions de seguretat es demana portar el vot preparat des de casa per reduir riscos, dur mascareta en tot moment i fer ús de gel hidroalcohòlic.

El Govern també ha habilitat una app per seguir els resultats, que incorporarà demà una eina per veure en temps real l’afluència dels col·legis electorals.

Pel que fa a mobilització policial, hi haurà 14.000 agents en patrulles estàtiques entre Mossos d’Esquadra i policies locals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un de pas a febrer 13, 2021 | 14:32
    Un de pas febrer 13, 2021 | 14:32
    Interessant les dades, llàstima que la app necesiti telèfons de menys de 4 anys... Bona idea, però els interessats en les cues possiblement no podran instalar app de la Generalitat Salut i república aquí i a Ñ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa