El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ECP insta la Mesa del Congrés a permetre la investigació de Joan Carles I
  • CA

El secretari primer de la Mesa del Congrés i diputat d’En Comú Podem, Gerardo Pisarello, ha instat la resta de formacions que en formen part -PSOE, PP i Vox- a permetre la comissió d’investigació sobre Joan Carles I després que s’estiguin fent públiques informacions “inadmissibles“. “Creiem que hi ha més raons que mai” i la cambra baixa ha de poder “col·locar llums i taquígrafs” a la qüestió, ha dit Pisarello aquest dimarts en roda de premsa. “Tornem a apel·lar a les forces representades a la Mesa del Congrés perquè revisin la seva posició” i permetin “que hi hagi transparència”, “investigar a fons el que va passar” i “dignificar la institució parlamentària”, ha argumentat.

Unides Podem és l’únic grup que integra la Mesa que va votar a favor de la comissió i ha presentat una petició d’investigació -també ho van fer les formacions sobiranistes i independentistes- i està pendent que la Mesa es pronunciï sobre un recurs de la formació lila que demana reconsiderar la negativa. Pisarello ha argumentat que no poden esperar a una reforma Constitucional ni tampoc a l’actuació del Tribunal Suprem que, a més, no pot actuar sobre fets que van passar abans de l’abdicació.

 

Escoltes a Torrent

D’altra banda, Pisarello ha insistit a reclamar una comissió d’investigació sobre les “clavegueres de l’Estat” coincidint amb la publicació del presumpte espionatge del president del Parlament, Roger Torrent, pel programa Pegasus que només poden comprar governs. “La ciutadania té dret a saber” sobre aquest “infra-Estat” que també ha afectat a Podem, segons ha recordat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa