El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Echenique diu que cal replantejar “l’esquema de propietat” de les residències
  • CA

El portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, diu que cal “replantejar l’esquema de la propietat” de les residències de gent gran d’Espanya i aposta per camí de la desprivatització: “Allò que és públic és millor”. En una entrevista a RNE, Echenique ha afirmat que el 75% de les residències estan en aquests moments en mans privades i de grans fons d’inversió “de milionaris francesos o milionaris espanyols condemnats per corrupció”. “És obvi que aquests negocis es plantejaran en clau de beneficis i en detriment de les persones”, ha afirmat. Echenique ha assegurat que la crisi sanitària ha posat de manifest la importància de la cosa pública: “Si fóssim capaços d’avançar en aquesta direcció, la gent gran tindria unes cures millors”.

D’altra banda, Echenique ha afirmat que el govern de coalició amb el PSOE durarà “com a mínim” 4 anys i que, si les coses es fan bé, “la gent ho valorarà i probablement duri més”. En relació als acords amb Cs, ha dit que és important que quants més suports tinguin les mesures “sensates”, millor i que, tot i que tenen “enormes diferències” en termes econòmics i socials, creu que és “bo” que un partit de l’oposició hagi estat capaç de donar-hi suport.

Malgrat això, admet que serà difícil que Cs vegi bé el “full de ruta” de l’executiu de Sánchez per sortir de la crisi. Un full de ruta, ha dit, que implicarà augmentar la inversió pública i, per tant, una reforma fiscal “on els que més tinguin aportin més”. “És un problema d’idees”, ha afegit.

Echenique també s’ha mostrat contrari a que ex alts càrrecs polítics ocupin llocs als consells d’administració de grans empreses amb “grans salaris”. El portaveu d’Unides Podem ha volgut diferenciar entre això i el nomenament de càrrecs de confiança i ha dit que creu que “s’hauria de legislar perquè hi hagi incompatibilitats, siguin del partit que siguin”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa