Duran va apostar per un govern socioconvergent

Qualifica els últims quatre anys de "dolents per Catalunya" i lamenta que després de les darreres eleccions no es produís un "govern de coalició entre CiU i PSC"

El líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha lamentat que després de les últimes eleccions al parlament català no es formés un govern de coalició entre CiU i PSC, opció que ell va defensar, fins i tot amb el concurs d’ERC, encara que sense permetre-li un paper determinant dins l’executiu als republicans.

Abans de l’última reunió del comitè de govern sortint d’Unió, que es renovarà després del congrés que celebrarà el partit aquest cap de setmana, Duran ha ofert en roda de premsa el seu propi balanç resumit d’aquests quatre últims anys, que ha qualificat de “dolents per a Catalunya”.

Segons Duran, “CiU ha resistit bé aquest cicle electoral”, malgrat haver hagut d’adaptar-se a la bancada de l’oposició a Catalunya, en canvi, la fórmula del tripartit PSC, ERC i ICV-EUiA ha provocat en bona mesura “l’apatia, el desencant, l’empipament o la perplexitat” que pateix el país en termes polítics i socials.

Per al portaveu de CiU al Congrés, “l’actual govern no es correspon amb la centralitat del país” i es troba “captiu de dues forces amb poca experiència i poc sentit de govern”. Duran ha alertat del “grau extrem de dependència” dels socialistes cap a ERC i ICV-EUiA, que segons el seu parer condicionen el PSC en les decisions més transcendentals.

“Allò que a Catalunya li interessava era un govern de coalició de CiU i el PSC, fins i tot amb ERC però no com a opció determinant. Moltes de les coses que passen a Catalunya no passarien si en el govern de la Generalitat estiguessin CiU i el PSC”, ha remarcat.

La fórmula de gran coalició catalana, segons Duran, és “inviable” per al temps que queda de legislatura, ja que aquest govern hauria d’estar “presidit” pel president de CiU, Artur Mas, que va ser el “guanyador de les eleccions” el 2006. Duran, però, ara veu impossible un escenari en el qual José Montilla deixi de ser president de la Generalitat per cedir-li el càrrec a Mas. Amb vista al futur, Duran ha assegurat que únicament treballarà perquè “CiU torni a guanyar les eleccions i Mas sigui el president de la Generalitat”.

Nou comentari