Les dues estratègies de l’independentisme, en guerra a l’ANC

Els "Minovistes" acusen a Alsina de “búnker” i els "Octubristes" recorden a Minoves l'esbroncada de la Sindicatura de Comptes quan gestionava Cooperació
 

Manifestació de l'ANC per exigir la implementació de la República
Manifestació de l'ANC per exigir la implementació de la República | 20

 

 

Deia el divulgador científic recentment traspassat, Jorge Wasenberg, que un organisme viu ha d’estar permanentment en crisi. Una divisa que acredita la vitalitat de l’ANC. Sobretot demostrada en les eleccions al secretariat on es disputen la batalla les dues estratègies de l’independentisme arran del 21D. 

 

Per una banda, els “octubristes”, representats per Adrià Alsina que defensa la legitimitat del mandat de l’1-O i la seva implementació, en tant que l’ANC és una entitat creada expressament per assolir la independència. I per l’altra els “minovistes” -que aglutina la candidatura de David Minoves- que volen buscar més “tranversabilitat” i teixir relacions amb els CDR per “ampliar la base social”. 


 

Les dues posicions, diametralment oposades, també reprodueixen la divisió interna entre els partits polítics independentistes. De fet, els “octubristes” defensen que ja existeix un mandat per implementar i que tornar incorporar el concepte “ampliar la base social” és més “processisme”. “Volen convertir l’independentisme en el comunisme del segle XXI, que mai s’implemenat o es tracta de sectaritzat”, apunten candidats al secretariat nacional. “L’1-O no va ser un error, com alguns volen fer creure”, apunten. 

 

En canvi, els "minovistes" reclamen més temps, col·laborar amb els Comitès de Defensa de la República intentant buscar “convergències per incrementar el suport social a la independència”. “S’ha de replantejar l’estratègia”, remarquen els candidats a secretari nacional que proposen aquesta via que atempera els ritmes i el concepte d’implementació. 


 

 

La batalla entre entre les dues estratègies també s’ha nominitzat. Part dels candidats al secretariat nacional retreuen a Minoves la seva relació militant amb ERC i la seva gestió al front de l’Agència Catalana de Cooperació per la que va ser amonestat per la Sindicatura de Comptes per contractacions irregulars, l’ús de les targetes de crèdit, mala praxis amb en el registre i el lliurament de subvencions o irregularitats en el pagament de dietes, entre d’altres coses. 

 

Altres associats també carreguen els neulers contra un dels altres noms que han sonat com a presidenciable, Adrià Alsina. Consideren que Alsina és “búnker” de l’actual secretariat de  l’ANC i blindat als canvis. També li recorden la seva militància a ERC, un carnet que va estripar després de l’acord de finançament entre el segon tripartit i el govern de l’Estat.  Un fet que consideren que no permet restablir ponts amb altres actors sobiranistes. 

Comentaris
Ramon
Doncs jo no trobo encertades cap de les dues línies. Totes dues deriven del relat dels que ens han dut a l'actual catàstrofe.
Essencialistes
No són octubristes. són els que purguen a Baños i defensen una Catalunya pura. Els seguidors de Marfany i Pugés. El pitjor enemic de la Catalunya lliure és la Catalunya pura. Prou Adrià Alsina i prou Mark Serra.
rius
D´aquest merder, en diuen "estratègia" ?
Rafel
Doncs ni David Minoves, que vol controlar l'ANC per fer-la dòcil als actuals postulats autonomistes d'ERC (a banda de no saber què es cou als CDR, amb qui caldrà treballar plegats), ni Adrià Alsina, perquè forma part de forma significativa d'un secretariat paralitzat en els miments que més necessitavem l'ANC. Hi ha perfils millors, al meu entendre, per presidir l'ANC. Elisenda Paluzié seria una magnífica candidata, encara que de moment no s'hi postula. O el candidat David Fernàndez, del CCN.
NETEGEM ERC de corruptes i indignes mamellonistes
Minoves la indecencia de la corrupció, fora de l'ANC corrupte!! a ERC si no fan neteja, sera pitjor que CDC i tothom ho sap, pero el Junqueras calla
Cap politiquillo a ANC
CAP POLITIC A ANC. forcadell la traidora d'erc, has fet molt mal
jordi
Es el "búnker " qui ha purgat a Baños. Dimissió immediata de la dita Comissió Electoral, colla de talibans fonamentalistes.
Guerra civil entre nosaltres.
Cada cop més anem cap a una Guerra Civil entre nosaltres, els hooligans que acusen de tot a ERC , els que es pensen que viuen en una República i els que no tenen cap pressa de res i donen per fet que saben el que passarà en un futur, ara no saben res de res.
Antònim
La base s'aixampla amb punts de ruptura que facin posicionar necessàriament els mitges tintes. No amb pedagogia i pactisme de coloraines i poltronetes.
picaraza
vaya lío no entiendo nada. La que habeis armado

envia el comentari