El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dos diputats d’ERC denuncien que un policia espanyol els va escopir i insultar
  • CA

 

Els diputats d’ERC al Parlament de Catalunya Josep Maria Jové i Jenn Díaz van denunciar el 25 de juliol als jutjats de Barcelona que un agent de la Policia Nacional espanyola presumptament els va escopir i els va insultar quan passaven per davant de la Prefectura del cos policial a la Via Laietana, han explicat aquest dimarts fonts del partit.

 

Els fets es remunten al 23 de juliol, quan els dos parlamentaris es dirigien a l’acte oficial d’entrega de les Creus de Sant Jordi al Palau de la Música Catalana i van passar davant de la comissaria sobre les 19.00 hores, segons ha informat TV3.

 

En la seva denúncia, indiquen que l’agent, que custodiava la porta uniformat i amb arma llarga, presumptament va caminar uns passos al seu costat, va escopir a terra en direcció a ells i, en mirar-lo, els va cridar “fills de puta”. Al·leguen que els fets els han causat “temor i desassossec al no ser un cas aïllat” ja que, segons indiquen, ja han patit amenaces, insults o danys en la seva propietat a causa de la seva ideologia política des de fa mesos.

 

A més de recordar que també han presentat denúncia davant els Mossos d’Esquadra, demanen al jutjat que amb urgència reclami als responsables de seguretat i vigilància de la comissaria de Via Laietana que conservin i aportin les imatges de les seves càmeres de seguretat i que ordeni a la policia autonòmica que determini si existeixen altres imatges.

 

També demanen que sol·liciti al cap o comissari de la comissaria de Via Laietana que “s’aportin les dades de tots els agents” que al moment dels fets estaven realitzant tasques de guàrdia o vigilància a la porta, informi si s’ha obert una investigació i identifiqui l’agent denunciat si ja han determinat qui és.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa