Dos dels quatre regidors de Ciutadans a Tarragona abandonen el partit

Sonia Orts i José Luís Calderón passen a ser no adscrits

Els regidors de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona Sonia Orts i José Luís Calderón s’han donat de baixa del partit. Tots dos tenen passen a ser no adscrits i, en principi, no entregaran l’acta de regidors, tal com els ha demanat la formació taronja. D’aquesta manera, Ciutadans es queda sense la meitat dels consellers que té al consistori. De fet, fa unes setmanes ja va dimitir el seu portaveu, Rubén Viñuales, que s’ha afiliat al PSC i és el número dos a les llistes socialistes per la demarcació a les eleccions del 14-F. Viñuales però, sí que va tornar l’acta i el seu lloc l’ocupa oficialment des d’aquest dilluns Lorena de la Fuente.En una roda de premsa, Orts i Calderón han afirmat sentir-se “alliberats” després d’haver abandonat la formació. Orts, que fins aquest dimarts exercia també de portaveu del grup municipal, ha explicat que també se sentia “decebuda i enganyada” i que des de feia temps que la relació amb la cúpula del partit no era bona, però que tot el procés que l’ha portat fins a marxar ha estat “com un divorci”.

Orts ha apuntat que el desencís amb Cs ha estat causat perquè “s’ha intentat que miressin al món local, que hi posessin recursos i que hi invertissin temps”. Ha assenyalat que des de la cúpula del partit només miren per qüestions d’àmbit nacional i que no els han tingut en compte a l’hora de preparar la campanya del 14-F. “Em sento exclosa d’aquesta feina, no ens han preguntat res ni ens han demanat l’opinió”, ha assenyalat. També ha criticat que en ocasions el partit no respecta el seu ideari. Ha posat com a exemple que en teoria Cs no permet la duplicitat de càrrecs, però que a l’hora de la veritat no és així. Com a exemple ha posat el del fins ara company de files al grup municipal, Francisco Domínguez, que també ha estat exercint com a diputat al Parlament en la darrera legislatura.

Orts i Calderón han fet la roda de premsa acompanyats només per la bandera de Tarragona, la que asseguren que és l’única que volen defensar. “Seguiré treballant per Tarragona. La meva bandera serà aquesta i seré la veu de moltes persones i molts col·lectius de la ciutat. No vaig sola”, ha insistit. Els dos edils han apuntat que tot i que es mantindran independents l’un de l’altre, sí que col·laboraran en molts aspectes, i fins i tot han demanat poder compartir despatx.

En desacord amb posicionaments del partit

Paral·lelament no han descartat poder col·laborar puntualment amb el govern municipal d’ERC i ECP en qüestions de ciutat, i així li han transmès al tinent d’alcalde Jordi Fortuny en una reunió que han mantingut. Orts ha assegurat que el partit en determinades qüestions els imposava una disciplina de vot que no compartien, fet que els incomodava. “Treballaré molt tranquil·la quan no es presentin mocions sobre temes nacionals o que pretenen generar crispació entre companys de consistori”, ha etzibat. Amb tot, i a diferència del seu excompany Rubén Viñuales, ni Orts ni Calderón es veuen ara mateix en cap altre partit. “Vull acabar la legislatura fins el 2023 i després ja ho veurem”, ha comentat la regidora. Tot i això, tots dos han reconegut que la marxa de Viñuales ha estat determinant perquè ells també fessin el pas. “Tots tres treballàvem molt bé junts; i ara serem dos”, ha comentat Orts.

Finalment, han defensat continuar com a regidors no adscrits i no entregar l’acta com els ha sol·licitat Cs. “Defenso un projecte municipalista i no puc seguir traïnt els votants que em van prestar el seu vot i van creure en mi”, ha dit Orts. Calderón ha afegit: “molta gent va votar a la marca, però molts també van votar les persones. Si he decebut algú demano disculpes, però treballaré perquè el meu interès no és polític, és per Tarragona”.

Ciutadans reclama el retorn de l’acta

Ciutadans ha reaccionat a la marxa amb un comunicat en el qual ha apuntat que iniciarà els tràmits perquè els dos regidors retornin l’acta. El partit considera que “aquesta decisió obeeix a criteris i interessos estrictament personals” i recorden que “tots els càrrecs públics han signat el codi ètic, segons el qual es comprometen a retornar al partit l’acta de regidor si abandonen el grup municipal”.

El comportament dels esmentats regidors no s’adequa a les exigències d’un partit democràtic, compromès amb la regeneració política. En aquest sentit, la formació liberal està liderant a tota Espanya l’actualització del Pacte Antitransfuguisme perquè aquestes pràctiques xoquen frontalment amb l’esperit democràtic de respecte a la voluntat expressada pels ciutadans a les urnes, que elegeixen els seus representants per les sigles amb les quals es presenten”, han afegit. Finalment, han indicat que “Ciutadans seguirà treballant a Tarragona, defensant els valors de la llibertat, la unió i la igualtat”. A partir d’ara, el nou portaveu de la formació a l’Ajuntament de Tarragona serà Francisco Domínguez.

Més informació

Comentaris

  Tripartit no, gràcies 09/02/2021 7:03 pm
  Cap al PSC falta gent ! De la marca blanca C's a l'original PSC, bastant lògic
   Llengua 10/02/2021 9:42 am
   "Cap al PSC HI falta gent... !"
  Tenim memòria 09/02/2021 6:14 pm
  Una mica pueril l'excusa que el partit de Rivera no té "implantació" ni trajectòria ni interès municipal. Això ho sap tothom i no és creïble que una candidata en una llista electoral municipal no n'estigués al cas de l'historial del seu propi partit. El Partit de Rivera solament ha governat un municipi, concretament del 2007 al 2011, Gimenells i el Pla de la Font (el Segrià) degut a que qui fou Batlle fins al 2007 del PP va canviar de partit. Des d'aleshores no hi ha hagut notícia de cap més Batlle del partit de Rivera. El PP d'implantació municipal tampoc no gaire, recordeu que sempre ha de fer llistes fantasmes (amb candidats d'altres municipis i fins i tot de fora del país) per a omplir llistes electorals municipals. En general a aquesta mena de partits solament els hi importa la "unidad" d'Espanya, la resta se'ls hi en fot. Solament cal saber que el PP fundat el 1976 per 7 ex-ministres de Franco va tenir com a primer "lema" electoral "Espana, lo único importante". [sic]
  fat boy 09/02/2021 4:38 pm
  Son com la plaga de la llagosta, un cop arrassat el territori aixequen el vol.
  Ricard 09/02/2021 4:37 pm
  Això de ser un anticatalà, que vol inventar-se comunitats nacionals per enfrontar-les tot seguit, es incompatible amb ser un polític amb ideals. Són com els que escombraven l'escaleta. Miserables castellanistes.
  Observador 09/02/2021 4:26 pm
  Les rates fugen del vaixell que s'enfonsa.
  Ja s'ho faran 09/02/2021 3:57 pm
  La fasc'sta de ciudadanos, la atansadas i el voltor carrichoza, deuen estar amb el cul molt apretat, ja se'ls hi veu una ratlla mot marró al cul. El fracàs que se'ls hi ve a sobre, serà sonat, i se'l mereixen Tot i que potser els del 35 encara els hi paguin la festa, el forat econòmic cada vegada és més gran

Nou comentari