Donen al Parlament 74 ‘manuals d’instruccions’ contra l’autoritarisme

Editors.cat avisa que no és cap solució aixecar-se i marxar quan Vox pren la paraula

Fons de llibres contra l’autoritarisme. En concret, un paquet de 74 llibres que 48 editorials han donat al Parlament de Catalunya per tal que diputats i membres del Govern tinguin arguments contra l’autoritarisme. Una iniciativa que va nèixer a la xarxa, arran d’una piulada de l’escriptor Miquel Adam,  i que va animar a Editors.cat a demanar un o dos llibres a cada editorial associada per tal que lliuressin “títols contra l’autoritarisme”. La remesa ha estat rebuda en audiència per la mateixa presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs. Els promotors de la iniciativa confien que els diputats utilitzaran els llibres perquè no és cap sol·lució aixecar-se i marxar quan Vox pren la paraula”.  “És una eina de resposta a les diatribes de l’extrema dreta”, ha assenyalat Joan Sala, president de l’associació. 

Quan veus diputats democràtics aixecar-se de les seves cadires i marxar t’adones que els hi dones tota la tribuna l’extrema dreta, els hi estan regalant l’espai i, per tant, és una derrota”, ha expressat Adam. “També és improductiu entrar a discutir punt per punt el que diu l’extrema dreta perquè és endinsar-se al seu laberint”, avisa l’escriptor impulsor de la iniciativa. Per això, entèn que “citar autors que o bé han estat víctimes o bé l’han combatut directament l’autoritarisme és parlar més del que tu dius i estalvies temps  als teus votants que no t’han votat per perdre el temps contra el feixisme, sinó per actuar contra el feixisme”

“Portem l’antídot i la vacuna contra l’autoritarisme creixent, al nostre país o a tot Europa, que ens preocupa com editors”, ha afegit Sala. “Esperem que aquesta iniciativa tingui un seguiment per part de les institucions, que comprin aquests llibres per tal que coneguin l’autoritarisme i el feixisme”, ha reblat Sala. “Omplim de contingut una actitud”, ha glossat Adam. “El feixisme avança”, han alertat. “Els llibres són com el canari en una mina que detecten els gasos tòxics”, ha comparat Adam recordant que ja hi han hagut amenaces via twitter cap un editor català o que a Hongria pinten els llibres LGTBI a les llibreries que són aprop de les esglésies. 

La idea base és que els diputats, consellers o el mateix president Pere Aragonès puguin llegir fragments escollits abans i/o després de qualsevol intervenció de l’extrema dreta. La proposta consisteix en què els partits favorables a la iniciativa exhibeixin els llibres a cada intervenció de l’extrema dreta al Parlament de Catalunya. “L’impacte mediàtic seria notable”, emfatitzen des d’Editors.cat. “La imatge podria donar la volta al món i servir d’inspiració a altres parlaments del món”, afegeixen.

El llistat de llibres contra l’autoritarisme lliurats per Editors.cat

Comentaris

  Que sóc de Barcelona 31/08/2021 12:36 pm
  La primera que se'ls ha de llegir per aprendre alguna cosa és la Borràs, és de les pitjors polítiques que hem hagut de patir. Puigdemont, Torra i ella són terribles. I a sobre físicament és.... millor no dir-ho
  Si volen modificar alguna cosa, que passin pel mandat de les urnes. 31/08/2021 12:55 pm
  El tema no són les editorials, sinò el cervell i el pensament de l'amo de les editorials. Obviament, si el seu pensament ideològic és de Vox o encara més apujat, aquesta mena de regals són encara poca cosa pels beneficis extraparlamentaris que aquests cràpiules volen aconseguir.
  Cinisme nivell deu 31/08/2021 1:05 pm
  Donar aquests manuals a un parlament col·laboracionista i agenollat a l'autoritarisme del estado corcat, és d'un cinisme que espanta.

Nou comentari