Donec Perficiam, contrari a la celebració dels Jocs d’Hivern

Donec Perficiam s’ha adherit al manifest contra els Jocs Olímpics d’Hivern que impulsen diverses entitats i personalitats del país. Segons l’associació, hi ha “qüestions de fons” que els porten a situar-se en contra de la seva celebració, més enllà dels motius ambientals que esgrimeixen els impulsors del manifest. L’entitat apunta que hi ha dos motius “bàsics” que els refermen en la seva posició.

Per un costat, assenyalen que aquest projecte de Jocs d’Hivern és una nova mostra dels pactes que els polítics catalans que es diuen independentistes estan fent amb els espanyols per desdibuixar l’imaginari nacional”. Així doncs, Donec Perficiam assenyala que “els Jocs es faran en part a Aragó”, i que això provoca que “l’última paraula la tindrà el govern espanyol“, una demostració més, segons l’associació independentista, sobre la “supeditació total del futur de Catalunya als interessos de Madrid”. Lamenten i titlles “d’escandalós” que “els que promouen els acords amb Espanya són polítics que es defineixen com a independentistes i que estan disposats, un cop més, a trair el seu país per satisfer els seus interessos polítics”.

L’altre motiu que assenyalen des de l’associació Donec Perficiam és que es trenca la cohesió territorial de Catalunya. “No es poden prendre decisions que afecten el Pirineu i tot el seu entorn des de Barcelona; decisions que són preses per polítics que desconeixen la realitat social, econòmica i fins i tot geogràfica del territori”, afirmen en un comunicat. Així mateix, acusen la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona de “reproduir “els esquemes centralistes de Madrid”. “Fa anys que ens queixem de Madrid pel seu esquema centralista i que tot l’Estat s’ha dissenyat en funció dels interessos de la capital, i ara resulta que a Catalunya els nostres polítics prenen decisions des de la seva poltrona sense escoltar les necessitats i la voluntat del territori”, asseguren, a més de concloure que “estan reproduint un esquema que és nefast pel futur de Catalunya”.

Comentaris

  Gonzalo Novembre 12, 2021 | 09:44
  Tractorlandia en estado puro y duro.
  Català Novembre 12, 2021 | 17:19
  Els polítics SEMPRE supediten el pais als seus interessos
  Català Novembre 12, 2021 | 17:19
  Els polítics SEMPRE supediten el pais als seus interessos

Nou comentari