Domènech retreu al PSC que permeti una moció de censura a Badalona

El tinent d'alcalde de Barcelona Gerardo Pisarello titlla l'operació d'"error històric"
Xavier Domènech
Xavier Domènech | Cercle d'Economia

Els comuns han volgut expressar aquest dimecres el seu suport a l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, a una setmana de la moció de censura que molt previsiblement acabarà amb el seu mandat. El president del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, s'han reunit amb l'alcaldessa per mostrar el seu "rebuig i incomprensió" davant l'operació que lidera el PSC amb el suport de PP i Cs. Domènech crida a la reflexió de la direcció del PSC i els retreu que permeti una moció de censura de la mà de la "versió més dura i excloent" del PP. En aquest sentit, Pisarello, ha titllat d'"error històric" l'operació perquè porta, diu, al "retrocés".


 

Segons ha argumentat Domènech, el PSC "entén poc" que la política catalana i espanyol és en una "nova etapa" en la que s'ha aconseguit "fer fora el PP", en al·lusió als pactes que el 2015 van servir per desbancar Xavier Garcia Albiol de l'alcaldia de de Badalona i també a la moció de censura contra l'executiu de Rajoy.

"No hi cap ni s'entén que aquí el PSC estigui defensant una moció de censura amb la versió més dura i excloent del PP. Cal una reflexió de la direcció del PSC perquè això és contradictori i correspon a una visió anterior a la nova etapa i que té més a veure amb la confrontació que amb la contrucció", ha etzibat Domènech.


 

En aquest mateix sentit, el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, considera que la moció de censura és "inexplicable" després de tres anys de "polítiques socials avançades" a Badalona. L'aliança PP-PSC comporta, segons Pisarello, "retrocés" i "obre les portes a cara més classista i xenòfoba del PP"

 

Per la seva banda, l'alcaldessa, Dolors Sabater, ha retret a Albiol –que aquest mateix dimecres posava en dubte el seu suport a la moció de censura– de jugar un "pols electoralista" amb el PSC: "Està jugant amb la ciutat i l'últim que els importa és el programa i al ciutat", ha etzibat Sabater.
Comentaris

envia el comentari