Domènech proposa crear una conselleria de Feminismes

El líder dels comuns branda l’espantall d’Artur Mas per advertir a ERC de virtuals pactes
El cap de llista dels comuns, Xavier Domènech, amb els exdirigents sindicals Joan Carles Gallego i Rosa Cañadell
El cap de llista dels comuns, Xavier Domènech, amb els exdirigents sindicals Joan Carles Gallego i Rosa Cañadell | ACN

 

El candidat de Catalunya En Comú-Podem, Xavier Domènech, es manté fidel al seu guió de campanya i juga amb habilitat la possibilitat de pactes postelectorals. Aquest matí, en la tradicional roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies, Domènech ha utilitzat un dels comodins per advertir a ERC que si vol pactes s’ha de treure estigmes de sobre, principalment, l’antic festeig amb Artur Mas i les seves retallades. Com a nova oferta,  Domènech porta al cap la creació d’una Conselleria d’Igualtat, Feminismes i Diversitat que abordi un pla integral per acabar amb les violències masclistes.


 

 

Domènech ha recordat que  l'espai dels comuns no ha afavorit mai un govern de la dreta. Un velada referència a l’acord dels republicans amb l’antiga CiU després de les eleccions de 2012. Amb aquesta premissa, i  sense concretar pactes postelectorals, Domènech ha enunciat les condicions per acords amb ERC, la CUP o bé, el PSC.  Una resposta implícita a la proposta que aquest dimarts va posar sobre la taula, Joan Tardà, per tal d’acordar la governabilitat amb les forces autodeterministes no independentistes a través d’un govern que impulsi polítiques “esquerranes i republicanes”

 

 

Així el cap de files dels comuns ha interpel·lat els partits d'esquerres a comprometre's amb dues de les propostes que porten al programa: “revertir les retallades dels governs d’Artur Mas que s’han consolidat en els governs posteriors i el compromís que això es faci amb una fiscalitat més justa”. De fet, el candidat de CatECP ha proposat que aquestes dues mesures es fixin com punts comuns d'aquests partits. 


El cap de files de la confluència ha proposat mesures per construir un “país digne” que suposaria “blindar” els drets socials a partir de revertir els 2.300 milions d’euros de retallades aplicades pel Govern de Mas i que “s’han mantingut en els darrers pressupostos”, i passar en 8 anys del 21% al 28% del PIB en inversió social. Aquest augment de la inversió hauria de dur aparellades, ha defensat, “polítiques que ens permetin implementar una veritable fiscalitat progressiva i progressista”, com recuperar l’impost de successions, apujar l’impost de patrimoni per a aquells que tenen més d’1’3 milions d’euros implicats, augmentar l’IRPF a les rendes superiors als 60.000 euros i un nou impost als bancs sobre els pisos buits.


 

Així mateix, ha plantejat un pla de justícia de gènere i contra les violències masclistes” que passa per “recuperar la inversió pública que s’ha retallat de forma criminal”, i la creació d’una Conselleria d’Igualtat, Feminismes i Diversitat que abordi un pla integral per acabar amb les violències masclistes. Per últim, ha exposat un pla de xoc contra l’atur i la precarietat centrat les persones joves i majors de 45 anys, i una actuació específica sobre els preus de lloguer, que a Catalunya han pujat un 17% el darrer any. Així, el candidat de CatECP ha manifestat la seva aposta per “construir un país amb la seva gent”, amb la voluntat de posar sobre la taula “debats i polítiques que s’han deixat de banda des de fa massa temps”.

 
Comentaris
Jordi Estelada
D'acudit en acudit, el gran programa autonomista dels comuns per veure a quanta gent poden seguir enganyant per poder ells mantenir les poltrones.
Miquel
Estos ya empiezan con sus tonterías para arañar votos.
Cat
Fantasma mentiroso y inútil. IU los vividores de siempre
xup
i perque no una consalleria de afers alienigenes?
Wtf???
S'ha de ser pallasso...
Picassoques
Cada dia la diu més grossa el Sr. Bla, bla, bla. . Quin fantasma !!! La estupisesa humana no té limits. Així els va en les enquestes.
Júlia
N'estic fins al capdamunt de polítiques suposadament per la dona amb esquemes del segle XIX. Les dones ja fa molts anys que ens hem alliberat i no necessitem paternalisme barat de comuns i comunes. Deixeu-nos tranquil·les que ja ens sabem espavilar. La pròxima collonada serà una conselleria de masculinismes?
Sisco
Una mica de serietat que porto sentin lo de CiU cada dia, encara no sabeu que ja no existeix o es que això de parlar del passat funciona, teniu alguna proposta seria perquè cada vegada que et sento no entenc res del que dius, mol bla bla bla però res concret
Tanòques
Jo vull una conselleria de xupa-xups i gominòles. Por ser ? Aaaah, que no és serios !! Pues vale, pues adios.

envia el comentari