Dolors Sabater dubta del salt de Guanyem a la política nacional: “és una mica just” de temps

Les negociacions amb la CUP estan encallades en la fórmula i el pes de cada formació en la futura coalició

La líder de Guanyem, Dolors Sabater, admet que el seu salt a al política nacional és ara més lluny que fa unes setmanes, quan va començar a treballar per mirar de reproduir la fórmula de Badalona a nivell català. En una entrevista a Badalona Televisió, Sabater ha assegurat aquest dimecres que segueix treballant en un projecte que “no necessàriament concorrerà a les eleccions” del pròxim més de febrer. El calendari mana i a falta de dos mesos per als comicis les converses segueixen encallades amb la CUP, l’únic actor que es manté a la taula de negociació després que s’hi aixequessin Comunistes i Anticapitalistes. “Hi ha la percepció que aquest espai polític fa falta però per arribar a les eleccions és una mica just”, ha reconegut Sabater.

Sabater fa mesos que treballa en el seu salt a al política nacional. Vol exportar el model de Badalona, amb una candidatura que aplegui un ventall ampli de diverses sensibilitats de l’esquerra. A Badalona, Guanyem ha inclòs en les llistes que ha presentat el 2015 i el 2019 a persones de la CUP i de l’entorn dels comuns, així com perfils independents. Per a Guanyem Catalunya, tot i que la idea voldria ser la mateixa, la realitat l’ha deixat sola en una taula de negociació amb la CUP. Els primers contactes que es van fer passat l’estiu van incloure també Comunistes i Anticapitalistes, però les desconfiances els van portar a que ràpidament s’aixequessin de la taula.

Amb la CUP, les candidatures de Guanyem, que lideren Badalona, Cerdanyola, Ripollet i Girona, tenen un preacord per concórrer plegats el 14-F, però la formula de la coalició i el pes de cada formació els separen encara d’un acord definitiu. La pilota és ara a la teulada de les assemblees territorials de Guanyem i del Consell Polític de la CUP. Les parts volen tenir resolt el seu paper al 14-F abans de Nadal i la negociació podria entrar en una fase definitiva la pròxima setmana. Sabater insisteix en la necessitat d’un front ampli i transversal que “trenqui les costures dels partits” per reconnectar amb la ciutadania: “Hem de saber sumar enlloc de veure com a enèmics els que no pensen al 100% com nosaltres”.

Comentaris

    Pujoleitor 14/12/2020 11:12 pm
    ¿Quién coño es esta pava que se dice Dolors Sabater?.
      Pujoleitor 14/12/2020 11:12 pm
      ¿Quién coño es esta pava que se dice Dolors Sabater?.

Nou comentari