Un dirigent de Somatemps denuncia finançament de Madrid per organitzar manifestacions de SCC

Diu que les manifestacions del 8 i el 12 d’octubre a Catalunya estaven políticament dirigides pel govern espanyol i pagades amb diner públic
Manifestants davant l'Estació de França de Barcelona
Manifestants davant l'Estació de França de Barcelona | ACN

Javier Barraycoa, actual dirigent de l’entitat d’extrema dreta Somatemps i un dels fundadors de la plataforma unionista Societat Civil Catalana (SCC), de la qual se’n va desvincular, ha denunciat en un apunt al seu blog que les manifestacions que va liderar SCC el 8 i el 12 d’octubre a Barcelona contra el referèndum, van ser finançades il·legalment. “El més divertit és que els diners per a l’organització –de les dues manifestacions- arribava per canals inconfessables del govern central. Però després Borrell, setmanes més tard, demanava el vot per al PSCi Vargas Llosa per a Cs. Reconec que vaig riure força en silenci durant la campanya. Així li va anar al PP a les eleccions”, assegura Barraycoa.


 

Però el dirigent de Somatemps també parla de manipulació política de les dues manifestacions: “Per dissimular i ocultar la realitat a la bona gent que volia sortir al carrer, SCC va convocar a la seva seu diverses associacions, també Somatemps. El procés de negociació de l’acte unitari va consistir a no deixar a les associacions prendre cap decisió. Però pel bé de Catalunya i d’Espanya vam callar davant d’una nova humiliació de SCC”. Segons Barraycoa, els parlaments de les manifestacions responien la voluntat de “controlar que els oradors no fossin d’altres associacions, sinó els fanalets que va dur SCC”.

Escenari al final de la manifestació de SCC
Escenari al final de la manifestació de SCC | Joan Antoni Guerrero

 

Amb la manifestació del 12 d’octubre, Barraycoa també denuncia que “el govern central, atemorit per la seva pèssima gestió de l’1-O, va donar instrucció a SCC que fos un acte massiu i unitari. I així ens ho va comunicar SCC: Ells posarien els recursos i nosaltres els oradors i les nostres organitzacions”. 


 

El Món s’ha posat en contacte amb Societat Civil Catalana, però ha declinant fer-ne valoracions. 
Comentaris
Oi tant!!
Això ningú ho posa pas en dubte!! Les manis dels feixistes aquí a casa nostra, totes han estat organitzades i financiades pel poder. No han estat espontanees.
PUTA ESPAÑA
BOMBARDEJEM-LOS, PACIFICAMENT, AMB TOMÀQUETS I TIONS DE NADAL
I què dius ara, Iceta?
JAC
Malbaratar diners publics amb xorrades unionistes. Tribunal de Cuentas...on és???
Teresa
Fa un temps em preguntava com es financiaven Manos Limpias i SCC, de ls primers ja sabem que estafant, manipulant i robant... Ara començarem a saber, gràcies a les baralles entre Somatemps i SCC que és el gobierno central qui financia SCC amb diners públics. Cal denunciar-ho. Tots són uns poca-vergonyes. Això és el que defenseu els unionistes que viviu a Catalunya?
ERDOGAN RAJOY
Cap novetat. Aquesta gent de SCC son quatre gats, i no tenen ni gent ni peles per portar a terme el que pretenen. Tothoim sap molt bé d'on venen le sdiners que constat organitzar una mani de les seves caracteriistiques, i pagar el desplaçament i l'alkimentaciói dels que venen de fora. D'aixó, l'Estat espanyol en sap molt i, segur, que podria dir moltes coses.
El Tribunal de Cuentas...
..es converteix amb el Tribunal de Cuentos, quan es tracta de fiscalitzar els talibans rojigualdos.
JOAN ANDREU
ELS CATALANS ESTEM MOLT DESENGANYATS , DE LA FORMA QUE ACTUA EL GOBIERNO DE ESPAÑA, CAP A CATALUNYA, ENS VOLEN FOTRE DE TOTES A TOTES, TINC LA SEGURETAT QUE ENS VOLEN FORA DE ESPANYA, EN RAJOY NO VOL QUE PARLEM EL NOSTRE IDIOMA. VERGONYA DE PAÍS.!!!!!
Anon
Ara que ja han saltat les veus, s'hauria de reclamar els diners que ha costat aixo !!! Per lo que veig espanyistan no paga pensions o tampoc paga a les seves forçes de seguretat pero si que te diners per montar manifestacions en altres paisos.
A
I a qui sorprèn això? El que faci falta per fer-nosaltres mal. Visca Catalunya! LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!
JordiP
Cada dia la situació em recorda més intensament "Queimada".
Espanya país acabat ,secuestrat pels faxistas franquistas i borbons .endeutats fins el cul, corruptes,lladres i mafiosos .
Sidralista
Aixó ve de molt lluny. Algún periodista d'investigació podria averiguar el finançament que rebia la "Asociación por la Tolerancia y contra el Terrorismo" fundada l'any 1992, on hi havia l'Antonio Robles i el josé Domingo, curiosament (o no) fundadors de Ciudadanos?. Mireu els premiats a la Tolerancia que han concedit i ho entendreu tot.
entranyable
Feu memòria, no fa pas molt de temps aquesta colla de gent eren quatre i el cap, no ho oblideu són els mateixos ara convenientment greixats per diner de no tan dubtosa procedencia, les arques de l'estat no tenen aturador en contra del procés. Es que és notori. Això fa el mateix tuf que els organitzadors del atemptat de les Rambles per omissió sens dubte i per permissió cada vegada més clar.
Groc
Franco era mes generos . Viatge i bocata gratis
Kualdam
Tot finançat pel pp... manis fatxes, entitats, campanyes electorals, no ho oblidem! (Ciudadanos). És a dir, el múscul de l'espanyolisme a Catalunya és un miratge esquifit...

envia el comentari