El director del Museu de Lleida confia que per la via civil demostraran la propietat dels 111 béns de la Franja

Dijous que ve se celebra la vista prèvia per la demanda civil del bisbat de Barbastre-Montsó contra el Museu i el bisbat de Lleida
Dues de les obres originàries de parròquies de la Franja de Ponent que exposa el Museu de Lleida
Dues de les obres originàries de parròquies de la Franja de Ponent que exposa el Museu de Lleida | ACN

El director de Museu de Lleida, Josep Giralt, s'ha mostrat convençut que per la via civil podran demostrar la propietat de les 111 obres d'art de la Franja de Ponent que reclama el bisbat de Barbastre-Montsó. Així ho ha assenyalat en una entrevista a l'ACN on ha recordat que per aquesta via, ''les vegades que hem hagut de discutir temes referits als béns, el consorci sempre n'ha sortit afavorit d'una manera o altra'', no com ha passat a través de la via canònica. Dijous que ve 29 de novembre se celebrarà precisament als jutjats de Barbastre la vista prèvia per la demanda del bisbat aragonès contra el bisbat de Lleida i el Museu. Aquesta vista es va haver de suspendre el passat 10 de setembre per baixa del lletrat del consorci.


 

El director de Museu de Lleida, Josep Giralt, està convençut que el consorci ''ja ha fet la primera part del que havia de fer'' en relació a la demanda civil de bisbat de Barbastre-Montsó pels béns de la Franja. En aquest sentit, assenyala que s'han presentat tota una sèrie de proves, documentació, informes i peritatges, que fonamentalment acrediten per la via civil ''el que sempre s'havia dit des del consorci del Museu de Lleida per la via canònica'': la propietat lleidatana de les obres. 

  

  

En aquest sentit, Giralt destaca el ''pas endavant rellevant'' que hi ha hagut, ja que també per la via civil, el bisbat de Lleida ha decidit incorporar-se al litigi ''ja que aquest anava contra ell''. Amb això, segons Giralt, es busca demostrar la propietat de les obres amb els ''actes protocol·litzats que va fer el bisbe Ciuraneta davant notari'' en la compra de les 111 peces. D'aquestes, 83 tenen documents de diversa índole, afegeix Giralt, que ''en el món de la via civil poden sostenir i aguantar la propietat de les peces en aquesta vista prèvia''.


 

 

  

En una clara al·lusió al cas Sixena, Giralt assegura que ha de confiar en la justícia, ''malgrat els precedents'', i remarca que per la via civil, sempre que ha calgut defensar la propietat dels béns de la Franja, el consorci ''n'ha sortit afavorit d'una manera o altra''.

 
Comentaris
el tempranillo
vamooss a ver, me han encargaoo toos esos chismes paa un casopolon de la zorraleja , azi que al loro, los otros de pixena ya se los yevee al hermaoo der ministroo.
A veure...
La nació castellana, que és qui té el poder a Espanya, fa segles que vol exterminar la nació catalana. S'ha de ser molt ruc per creure que ens tornaran res. No hi fa res que tinguis la raó o no. Ho ets espanyol o patiràs la seva "justicia".
Andreuenc_Dani
No val la pena esperar-ne res, nosaltres tenim la rao pero el poder el tenen ells.

envia el comentari