El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dir que “al feixisme se’l combat a cops de puny” no és delicte d’odi
  • CA

No és delicte d’odi. Aquesta és la decisió a la que ha arribat el magistrat del jutjat número 15 de Barcelona després d’arxivar la querella que Vox havia presentat contra l’humorista Jaïr Domínguez. L’humorista va dir el passat mes de febrer al programa El Matí de Catalunya Ràdio que “al feixisme se’l combat a cops de puny” i la fromació d’extrema dreta va interposar una querella.

En la interlocutòria que Domínguez ha compartit a través de les xarxes socials el jutge considera que “entre l’odi que incita a la comissió de delictes i el que s’identifica amb l’animadversió i el ressentiment hi ha matisos que no es poden deixar de banda amb l’argument que tot allò que la llibertat d’expressió no acull és intolerable i, per tant, delicte”.

Així mateix també apunta que “la superació dels límits dels àmbits protegits per les llibertats ideològiques i d’expressió no implica directament” un delicte d’odi. El jutge creu que el partit d’extrema dreta no és “algun dels col·lectius protegits” en qüestions de “violència, odi o discriminació”. Finalment posa de manifest que el programa dirigit per la periodista Laura Rosel “no sembla que sigui un espai de referència per a entorns violents ideològicament enfrontats a Vox”.

Per tot plegat arxiva la querella contra l’humorista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa