El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els diputats catalans destinaran part del salari a la lluita contra el coronavirus
  • CA

La Mesa del Parlament, reunida telemàticament, ha acceptat la proposta del president Torrent de demanar als diputats i diputades de la cambra que donin la part del salari del mes de març referent a les dietes per desplaçaments a la lluita contra la COVID-19. De fet, s’ha constatat que molts diputats i diputades ja estaven exercint aquesta solidaritat i s’ha decidit instar als que encara no ho haguessin fet a fer-ho el més aviat possible. 

Pel que fa al salari del mes d’abril, la Mesa decidirà la setmana vinent com s’articula la donació de les dietes. Una possibilitat és que el Parlament no les aboni i faci una donació a entitats que estan lluitant contra la COVID-19, o bé es retornin al Govern per tal que es destinin al Departament de Salut. Hi ha acord sobre donar les dietes també del mes d’abril però la fórmula concreta es decidirà a la propera Mesa.

 

Per altra banda, en aquesta reunió telemàtica també s’han autoritzat les compareixences dels consellers i conselleres del Govern davant les comissions respectives. Es faran per via telemàtica i es podran fer preguntes orals. L’ordre de les compareixences (dia i hora) es decidirà a partir de la proposta que presentarà l’executiu de Quim Torra. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa