El diputat de Podem exigeix l’argument per escrit de la seva expulsió

El diputat canari per Podem, Alberto Rodríguez, ha registrat un escrit al congrés de diputats, al que ha tingut accés El Món, dirigit a la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet, amb què demana explicacions detallades i els arguments jurídics de la decisió de retirar-li la condició de diputat. Uns arguments que el diputat i la seva defensa necessiten per encetar el procediment judicial.

En el seu escrit, dirigit per l’advocat Gonzalo Boye, encarregat de la seva defensa, recorda a la presidenta que no hi ha hagut el preceptiu “procediment previ per privar-lo del seu escó”. De fet, al·lega que en la comunicació que l’informava que ja no era diputat no hi constava el compliment de cap procediment articulat reglamentàriament per deixar-lo fora de la cambra. Així mateix, reclama la resolució ferma amb què sustenta la decisió.

Per altra banda, li pregunta amb quina base legal ha decidit canviar la condemna del Tribunal Suprem i aplicar una pena accessòria d’inhabilitació per ser diputat. De fet, li retreu que hagi creat una “pena no prevista en la sentencia condemnatòria” que ha escrit Manuel Marchena. A més, exigeix saber si aquesta actuació tan “arbitrària” ha estat una “decisió personal o bé presa per un òrgan col·legiat”. En aquesta línia, també sol·licita que indiqui que sigui el cas que digui, aclareixi quins norma els atorga aquesta competència.

Comentaris

  Anònim Octubre 25, 2021 | 14:44
  La Botet ho té cru Amb l'ajuda del mar ena.
  Papinia Octubre 25, 2021 | 14:45
  La Botet ho té cru Amb l'ajuda del marxena.
  JordiP Octubre 25, 2021 | 16:13
  Bona, aquesta. Veix la meri una mica arraconada.Li està bé, per plegar-se a les extemporàmnies demandes del Marchena. Si la sentència no inclou el cese, o hi ha d'haver cese. I s'ha acabat el cuentu.
  L'OBSERVADOR ASTORAT Octubre 25, 2021 | 17:01
  Joaquim Bosch, Magistrado (Jueces para la Democracia): "Los informes de los letrados no son vinculantes, pero apartarse de ellos exige cierta motivación. Por ejemplo, su criterio fue decisivo para no crear una comisión de investigación sobre el rey emérito. En el presente caso no se entendería que el informe fuera irrelevante. En los últimos años las tensiones políticas han llevado a algunas interpretaciones extensivas contra el derecho a la participación política. Eso no es positivo para el pluralismo, para la calidad de la democracia y para nuestro sistema de derechos fundamentales". Este caso en manos de Gonzalo Boye, hará aflorar la putridez i pestilencia del Sistema Judicial del Deep State Ñ (Borbónico-Franquista 2.0) i del de sus aliados máximos PP y PSOE.
  TON C. Octubre 25, 2021 | 17:25
  aquesta és la diferènciia que t´ASSESORI UN QUE EN SAP COM EL SR. BOYE
  Doctor Strangelove Octubre 25, 2021 | 19:31
  Però aquest rastes sap llegir? Doc

Nou comentari