Dimiteixen tres membres de l’ICF abans de la votació sobre l’aval

Es tracta dels independents Francesc Casas, Mercedes Domingo i Virginia Verger

Tres membres de la direcció de l’Institut Català de Finances (ICF) van dimitir abans de la votació sobre la concessió de l’aval de 5,4 milions per fer front a les fiances imposades pel Tribunal de Comptes a la trentena d’exalts càrrecs de la Generalitat per l’acció exterior entre el 2011 i el 2017, segons publica La Vanguardia. Concretament, es tracta de Francesc Casas, Mercedes Domingo i Virginia Verger, tots ells independents. L’aval de l’ICF és una fórmula a la qual s’han acollit 29 dels 24 encausats pel Tribunal de Comptes, mentre que els cinc restants han presentat avals pel seu compte.

De fet, aquesta tarda ja no constaven a la pàgina web de l’organisme i només hi apareixien els vocals nomenats per adscripció política i la resta d’independents. La direcció s’havia de renovar en els pròxims dies ja que eren càrrecs nomenats en l’etapa d’Oriol Junqueras com a conseller d’Economia i Hisenda.

Altres vocals són el secretari d’Empresa i president de l’ICF, Albert Castellanos; el director general d’Innovació, Lluís Juncà; la secretaria d’Afers Econòmics i Fons Europeus, Matilde Villarroya, i la secretaria general de Salut, Meritxell Masó, tots ells per adscripció política i que van votar a favor. D’altra banda, hi ha tres altres independents que van votar en contra i mentre que el conseller delegat, Víctor Guardiola, es va abstenir. Això, segons ‘La Vanguardia’, va portar Castellanos a haver de fer servir un vot de qualitat.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern d’aquest dimarts passat, el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, va descartar utilitzar aquesta via per no posar en risc els treballadors públics. 24 hores més tard, però, Giró va anunciar des del Parlament que finalment sí s’optaria per avalar els 5,4 milions a través de l’ICF després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, o d’assegurar que havia rebut trucades de treballadors de l’entitat garantint que estaven disposats assumir les conseqüències.

Mentrestant, el Tribunal de Comptes va donar un termini improrrogable de dos dies a la Generalitat i a les parts afectades perquè entreguin físicament els avals. La delegada instructora ha estudiat tots els escrits rebuts, tant els dels representants legals de les persones que s’acolliran a l’aval de l’ICF com els d’altres excàrrecs que no ho faran.

Comentaris

  Anònim 23/07/2021 9:10 pm
  Perfecte ! Meeeeeerdaaaaa vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !
  Ricard 23/07/2021 10:29 pm
  La dictadura dels castellans conseqüentment provoca situacions inversemblants en una democràcia, pròpies d'un estat policial tipus Corea del nord. Cal felicitar als xenòfobs castellans, que fan que on hi hauria d'haver drets hi hagi por a les represàlies il-legals segons les lleis dels propis castellans, però justificades pel patriotisme racista dels mateixos.
  JordiT 23/07/2021 11:32 pm
  Es suposa que l ICF ha de donar suport als empresaris, emprenesors i autonoms per crear economia, no se com quedará aixo pero em sap greu que destineixen els diners a altres fins
  Radical 23/07/2021 11:57 pm
  Els que han dimitit són uns traïdors. Ens recordarem de tots els botiflers i traïdors quan instaurem la republica catalana i us farem fugir a Ejpanya com gossos.
   MHP 24/07/2021 8:25 am
   Hahaha això ho fareu solets tu i el teu marit, o algú mes?
   Ricard 24/07/2021 9:58 am
   Se suposa que som en democràcia. Em sap greu que es confisquin béns de ciutadans innocents, simplement per ser catalans, mentre quan una castellanista malvèn a preu saldo mil.lers d'habitatges no hagi de avançar un ral i a sobre sigui exonerada de tots els càrrecs, entre altres casos d'inacció del "tribunal de comptes" com per exemple la manifesta malversació de fons que suposa fer seguiments il.legals a l'estranger (sense atribucions legals per fer-ho) o enviar mil.lers de policies al crit de "a por ellos" a apallissar ciutadans que "criminalment" vam a votar.

Nou comentari