El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Díaz demana no tenir “por” a prorrogar els ERTO més enllà del setembre
  • CA

La ministre de Treball, Yolanda Díaz, demana als agents socials, societat, empreses i treballadors que no tinguin “por” a estendre els ERTO més enllà del setembre “en cas que aquesta eina sigui necessària”. Durant la clausura de la presentació de la memòria del Consell Econòmic i Social, Díaz, ha dit que “no tindria sentit” després de tant “esforç públic” deixar “caure el sistema, si fos necessari”. En aquest sentit, ha dit que hi ha molts sectors que tenen localitzats que “ho estan passant malament” i que “requereixen atenció amb una cirurgia petita”. La ministra també ha defensat la mesura dels ERTO en el moment “d’hivernació” de l’economia i ha afirmat que, a la vegada, “estan sent fonamentals per a la reactivació econòmica”.

Díaz ha explicat que dels 3,4 milions de treballadors que es van acollir als expedients de regulació temporal només queda un milió que continuïn en aquesta situació i que la majoria s’han reincorporat als seus llocs de feina. En aquest sentit, ha dit que ara comença la fase més “delicada” i en la qual s’hauran de fixar les “pautes” per dissenyar el futur “col•lectivament”.

Arrenca la Taula de Diàleg Social

La ministra també ha celebrat l’acord entre el govern, empresaris i sindicats. Precisament, aquest dijous ha arrencat la Taula de Diàleg Social per abordar les prestacions dels treballadors amb diversos contractes a temps parcial i dels que van consumir les seves prestacions sense estar afectats per un ERTO. El Ministeri i els agents socials estan estudiant les alternatives per millorar la protecció d’aquests col•lectius.

En el primer cas, es vol avança perquè les prestacions que perceben s’equiparin a les que reben els treballadors que no pateixen aquesta parcialitat en els seus contractes. La reunió dona compliment a una disposició del Decret Llei del 26 de juny.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa