Díaz Ayuso afirma que “ningú ha mort” per contaminació a Madrid

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat que “ningú ha mort” per contaminació a Madrid, en no ser “real” l’alarma per a la salut pública, recalcant que Madrid està fent les coses correctament per ser cada vegada més verda i neta. “Aquest és el nostre compromís”, ha afegit en la seva primera entrevista de 2020, concedida a la Ser.

“Madrid és una de les ciutats amb major longevitat del món, amb un dels millors sistemes de transport, cada vegada hi ha més renovació de calderes i vehicles. L’important és que cada vegada es faci servir més el transport públic i es peatonalitzin zones turístiques”, ha recalcat la cap de l’Executiu madrileny. “Tal com s’exposa no és real”, ha dit.

A més, ha insistit que cal frenar la contaminació “a poc a poc”, subratllant que a Madrid s’està “fent el correcte per buscar “ciutats cada vegada més verdes i netes”. Preguntada sobre el projecte ‘Madrid 360’ de l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, per millorar la qualitat de l’aire a la capital, ha contestat que la coordinació entre el Consistori i el Govern autonòmic és “absoluta” i que ara cal donar més informació als ciutadans quan hi hagi episodis de contaminació o túnels tancats.

Ha afegit que des de la Comunitat de Madrid s’està treballant en els projectes de pàrquings dissuasoris, començant pel nou de Colmenar Viejo.

Nou comentari