El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Díaz Ayuso afirma que “ningú ha mort” per contaminació a Madrid
  • CA

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat que “ningú ha mort” per contaminació a Madrid, en no ser “real” l’alarma per a la salut pública, recalcant que Madrid està fent les coses correctament per ser cada vegada més verda i neta. “Aquest és el nostre compromís”, ha afegit en la seva primera entrevista de 2020, concedida a la Ser.

“Madrid és una de les ciutats amb major longevitat del món, amb un dels millors sistemes de transport, cada vegada hi ha més renovació de calderes i vehicles. L’important és que cada vegada es faci servir més el transport públic i es peatonalitzin zones turístiques”, ha recalcat la cap de l’Executiu madrileny. “Tal com s’exposa no és real”, ha dit.

A més, ha insistit que cal frenar la contaminació “a poc a poc”, subratllant que a Madrid s’està “fent el correcte per buscar “ciutats cada vegada més verdes i netes”. Preguntada sobre el projecte ‘Madrid 360’ de l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, per millorar la qualitat de l’aire a la capital, ha contestat que la coordinació entre el Consistori i el Govern autonòmic és “absoluta” i que ara cal donar més informació als ciutadans quan hi hagi episodis de contaminació o túnels tancats.

Ha afegit que des de la Comunitat de Madrid s’està treballant en els projectes de pàrquings dissuasoris, començant pel nou de Colmenar Viejo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa