Deu professors d'El Vendrell inicien un dejuni de 24 hores rotatiu fins que acabi la vaga de fam

Emplacen als treballadors de Catalunya a afegir-se a aquesta protesta pacífica col·lectiva
Imatge de l'exterior de l'IES Baix Penedès
Imatge de l'exterior de l'IES Baix Penedès | Google Maps

Un grup de deu professors de l'Institut Baix Penedès d'El Vendrell ha iniciat pel seu compte aquest dimarts un dejuni rotatiu de 24 hores. Els professors han considerat que aquesta és un acció “senzilla i assequible, que permet continuar treballant” i al mateix temps solidaritzar-se amb els presos polítics que s’han declarat en vaga de fam, segons ha explicat a ‘El Món’ un dels promotors del dejuni, Jaume Figueres. “Cada dia una persona voluntàriament fa el dejuni durant 24 hores durant els dies feiners i fins que duri la vaga”, ha explicat Figueres.

 

El professor ha afegit que es tracta d’una acte “estrictament individual” que els professors han decidit fer lliurement i del qual han decidit no explicar “res” als alumnes. “No els parlarem de les vagues de fam, a no ser que el tema surti a classe de socials, ètica o literatura”, ha dit Figueres. Els promotors d’aquest dejuni consideren que altres instituts o qualsevol centre de treball poden seguir el seu exemple i començar a fer la protesta: “És molt senzill, no demana infraestructures, ni disposar d’espai i no cal deixar de treballar”.


 

A més, Figueres subratlla que els efectes sobre la salut no poden ser greus i per tant s’està “en condicions” per fer classe “amb normalitat” i atendre qualsevol imprevist que pugui sorgir a l’aula. Els professors que impulsen aquesta acció han penjat un calendari del trimestre per repartir-se els dies de dejuni i conviden a qualsevol a afegir-s’hi. No n’han informat a la direcció perquè consideren que la seva iniciativa, en un centre on hi ha uns 80 professors, “no compromet ningú”.

 

Aquesta iniciativa que ha arrencat aquest dimarts és de moment independent de la plataforma Prou Ostatges que s’ha presentat avui. Els professors es proposen “denunciar i tocar el crostó de l’opinió pública” pel bloqueig del Tribunal Constitucional als recursos presentats pels presos polítics. “Se’ns pixen a la cara i diuen que plou cada dia”, ha lamentat Figueres. “A ningú li demanem que ho faci, però hi ha molta gent contenta de fer-ho i altres que ho respectaran”, ha afegit.

Comentaris
Pero que collons estem fent?
Poclameu la república ja!!!!! treieu l'standby ! i deixem-nos de "performances", aplecs i proclames inútils. Proclameu la República i sortirem al carrer.

envia el comentari