El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detingut l’alcalde i cinc regidors de Torredembarra
  • CA

La Guàrdia Civil ha escorcollat aquest matí l’Ajuntament de Torredembarra en una operació relacionada amb presumptes delictes contra l’administració i blanqueig de capitals, en relació a la contractació de la consulta Efial. S’ha detingut a l’alcalde del municipi, Daniel Masagué (CiU), i cinc regidors del consistori.

Els agents de la Guàrdia Civil han començat el regisitre a les 10:00 hores i han segellat les àrees d’Alcaldia, Intervenció i Contractació, i han convidat a sortir als treballadors i no permeten entrar a ningú en les dependències municipals. També s’ha efectuat un registre en l’empresa de l’alcalde i al domicili de la primera tinent d’alcalde, Paquita Folguera (UDC).

El govern municipal està format per regidors de CiU, PP i independents. El secretari municipal va denunciar davant l’Oficina Antifrau de la Generalitat la contractació de la consultora Efial a raó d’uns 18.000 euros al mes. El jutjat número 1 del Vendrell també investiga diversos contractes presumptament irregulars per una denúncia del PSC.

Per la seva banda, el grup municipal d’ERC va comunicar a la Fiscalia presumptes irregularitats en la modificació del contracte d’aigua, pluvials i clavegueram de Torredembarra que, presumptament, beneficiaven a l’empresa concessionària Sorea.

Sorea va pagar unes obres no incloses en la contracta que hauria executat directament, sense licitació, i ERC va denunciar aleshores que Sorea pagava obres i mobiliari urbà en comptes d’invertir els diners del subministrament d’aigua en aquest mateix servei.

El jutjat nombre 1 de Tortosa ja va obrir una investigació a la consultora Efial arrel, també, d’una denúncia davant l’Oficina Antifrau pels contractes adjudicats per l’empresa municipal d’urbanisme de L’Ametlla de Mar. Es dóna el cas que el gerent d’aquesta empresa municipal compatibilitzava el seu càrrec amb la presidència de la consultora Efial, de la qual també va ser fundador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa