El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detenen a França el cap militar d’ETA
  • CA

La Guardia Civil ha detingut aquest dilluns a la matinada a Cauterets, una població dels Alts Pirineus francesos a uns 40 quilòmetres de Lorda, el màxim responsable de l’aparell militar de la banda terrorista d’ETA, Garikoitz Aspiazu, alies Txeroki. En l’operatiu, desplegat conjuntament entre la Guàrdia Civil i la Gendarmerie francesa, també han detingut Leire López Zurutuza. L’operació ha estat confirmada per la ministra d’Interior francesa, Michèle Alliot-Marie.

La policia considera Txeroki el màxim responsable dels comandos d’ETA durant els últims cinc anys i li atribueixen entre altres l’ordre d’atemptar contra l’aeroport de Barajas, l’acció que va acabar amb el procés de pau. També se’l vincula amb els assassinats de dos guàrdia civils a Capbreton el mes de desembre de l’any passat. La policia francesa i la guàrdia civil estan registrant l’apartament de l’estació d’esquí de Cauterets on s’han produït les detencions.

Zapatero diu que “s’han salvat vides”

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha celebrat la detenció del cap militar d’ETA, ha assegurat que es tracta d’una ‘operació determinant’ en la lluita contra la banda i ha apuntat que l’organització ha rebut un ‘cop important’ en la seva capacitat operativa. A més, el president el govern ha felicitat tant la Guàrdia Civil com les autoritats Franceses com el president Nicolas Sarkozy, i ha assegurat que amb la detenció del cap militar d’ETA s’han ‘salvat vides’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa