Set associacions de juristes diuen que l’ordre de detenció contra Puigdemont és il·legal

"Les resolucions del TGUE emparen la llibertat de moviments de Puigdemont a tot territori de la Unió Europea", asseguren

La detenció del president Carles Puigdemont ha despertat tot tipus de reaccions. En aquest marc, set associacions de juristes consideren que la detenció del president a l’exili és il·legal perquè “les resolucions del TGUE emparen la llibertat de moviments de Puigdemont a tot territori de la Unió Europea”. “L’efecte de qualsevol qüestió prejudicial és la suspensió del procediment en el que es sol·licita”, assenyalen, pel que cap òrgan judicial de la UE pot executar la mateixa fins que el TGUE no la resolgui.

Per això, demanen “respecte” a les resolucions internacionals i exigeixen que es dicti l’immediata posada en llibertat del president Puigdemont. En el comunicat, recorden que la detenció s’ha produït a instàncies de l’ordre emesa pel Tribunal Suprem. La mateixa que l’advocacia de l’Estat havia confirmat com a suspesa davant del Tribunal General de la UE. Les set entitats signants són: Drets, Juristes per les Llibertats, Juristes pels Drets Humans del Maresme, Drets Humans, Juristes per la República, Advocats d’Osona per la Defensa dels Drets Humans i Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya.

Puigdemont serà posat previsiblement en llibertat avui, segons ha anunciat el seu cap d’oficina, Josep Lluís Alay. La fiscalia no ha demanat cap mesura cautelar, el que comporta que el jutge pugui signar la seva posada en llibertat. Fins que es resolgui l’euroordre, però, haurà de seguir a Sardenya.

La defensa de Puigdemont no sap el temps que es pot allargar el procediment d’extradició, però creuen que podria trigar diverses setmanes. L’equip de Puigdemont està reunit a hores d’ara per establir quina és l’estratègia i el que el jutge ha previst durant la compareixença celebrada aquest divendres a les 15h.

El procediment de l’euroordre, però, continua, tot i que el president “és lliure” sense mesures cautelars. “Pensem que no tindrà cap més restricció que quedar-se en territori sard”, ha explicat Alay, abans d’avançar la presència de Puigdemont a l’Adifolk. Un cop el jutge resolgui sobre la vista d’aquest divendres al migdia s’obrirà el procés per constatar la procedència de l’aplicació de l’euro ordre.

Comentaris

  Vamos cómo el respaldo internacional al fraudulento proceso. 24/09/2021 5:37 pm
  Siete afamadísimas asociaciones de juristas, de reconocida valía mundial.
   Ich verstehe nur Bahnhof 24/09/2021 6:25 pm
   Què remugues ?
  L'OBSERVADOR ASTORAT 24/09/2021 6:12 pm
  Carles Puigdemont, President: "Espanya no perd mai l'oportunitat de fer el ridícul."
  Un democrata 24/09/2021 7:42 pm
  Com es posible que una persona amb força estudis sigui tan irresponsable o bé li van regalar el titular com a altres que sabem. Els bons juristes són demòcrates no com el solitari no com els que desobeixen el TGUE
  Amén 24/09/2021 8:53 pm
  Prego a Déu per a que a aquell jutge, que em recorda a un difunt actor aspañol, infecti als seus descendents una enfermetat incurable, dolorosa i duradera.
  Set associacions de juristes, diu 24/09/2021 10:06 pm
  Totes de l'olla. Com si set penyes barcelonistes defensessin al Barça.

Nou comentari