Comín: “Itàlia, arrossegada per l’Estat espanyol, té ara un pres polític”

Encara no està clar quan compareixerà Puigdemont davant del jutge

Les reaccions després de la detenció del president Carles Puigdemont segueixen succeint-se aquest divendres. El darrer en pronunciar-se ha estat l’exiliat i exconseller Toni Comín, que ha reivindicat l’important paper de Carles Puigdemont al capdavant del Consell per la República i ha exigit el seu alliberament immediat. Comín ha subratllat que l’euroordre estava suspesa, pel que la detenció era il·legal i “feta per un estat de la Unió Europea arrossegat per l’actuació contrària al dret europeu de l’estat espanyol”. “Avui Itàlia, arrosegada per l’estat espanyol, té un pres polític”, ha assenyalat.

“Esperem que la justícia italiana actui com correspon i corregeixi l’error de la policia italiana”, ha explicat Comín, que ha assegurat que ja estan actuant al Tribunal General de Justícia de Luxemburg.

El Consell de la República ha convocat una manifestació per al pròxim diumenge a Passeig de Gràcia amb Diagonal, a Barcelona amb els objectius d’exigir l’alliberament immediat de Puigdemont i evidenciar que el procés d’independència “és irreversible”. “Tornarem a cridar No surrender“, ha dit Comín després d’anunciar la convocatòria. A banda, Comín ha dit que Pere Aragonès encara no ha contactat amb cap membre del Consell de República.

Mesures cautelars a Luxemburg

L’advocat líder de la defensa del president Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha explicat que estan preparant un escrit al Tribunal General de Justícia de la Unió Europea per demanar cautelaríssimes. Ho ha dit durant una compareixença des de la seu del Consell de la República juntament amb Toni Comín.

“El Suprem ha intentat jugar una carta i el tribunal judicial es sentirà enganyat, ja que van aixecar les mesures cautelars creient que totes les parts dèiem la veritat i actuàvem amb lleialtat”, ha lamentat Boye. “Nosaltres vam advertir al Tribunal General de la Unió Europea que les alertes per les euroordres estaven actives en els sistemes policials, però en el paràgraf 55 de la resolució del 30 de juliol ens diu que el procediment està suspès i que per tant no són executables”, ha afegit l’advocat líder de la defensa del president Puigdemont.

“A la policia italiana li salta una ordre de detenció que està al sistema i l’executa”, ha dit l’advocat, que ahir va parlar amb els cossos de seguretat italians a l’aeroport per aclarir la situació. “Els vam enviar la resolució del 30 de juliol, però ens deien que excedia les seves competències”, ha puntualitzat. Considera que “algú ha sobremotivat els policies de l’aeroport de Sardenya”, ja que la setmana passada Puigdemont va ser a l’Assemblea Nacional de França i “va passar molts controls sense que passés res”.

No se sap encara quan passarà a disposició judicial

Per ara no està clar si Puigdemont passarà a disposició judicial avui, demà o dilluns. “Estem esperant a quina hora d’avui, demà o dilluns, vol que compareixem”, ha explicat Boye, que ha demanat “posar-nos a les sabates del jutge a qui li ha caigut aquest marrón. És un cas que no coneix i no està acostumat a aquesta mena d’afers. Si jo fos ell estaria llegint molt, té temps fins dilluns”.

Puigdemont, ha dit, està molt tranquil a l’espera de saber quan es celebrarà la vista. Boye espera que aquesta detenció es resolgui de manera molt més ràpida que la darrera, quan va ser detingut a Alemanya.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 24/09/2021 1:32 pm
  Pues tu vete lavando que serás el siguiente presu pulitic. Cagon.
  Vendetta 24/09/2021 1:44 pm
  Ke pringaos sou els processistas ja tu dic jo les chupa un huevo, babaus mes ke babaus
  Anònim 24/09/2021 1:54 pm
  Els fills de Mussolini i de Franco fent el que els rota.
  federalista 24/09/2021 2:01 pm
  JAJAJAJ A al trullo fuigpelmont uns anys, ja despres li donarem l'indult com als compinches si el pastissser fugit alies maleteromen es comporta be.
  Claro claro 24/09/2021 2:26 pm
  A Italia le importa un " Comino " lo que tu piensas🤣🤣😜 Tu ves preparando tu petate, que eres el siguiente!🤗🤗🤗
  Es hora de que el inmenso Comín tome el relevo. 24/09/2021 8:12 pm
  Para seguir asombrando al mundo.

Nou comentari